6 Ağustos 2022 Cumartesi

Ök’ten Laodikeia hamlesi

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Laodikeia’da İncil’de adı geçen, Hıristiyanlığın 7 kilisesinden birinin bulunduğunu belirterek, “Üst düzey dinî liderler de buraya davet edilerek İncil’de geçen bu önemli kilisenin açılışı Denizli’ye büyük katkı sağlar” dedi.

28-11-2018 16:10:46

Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu. Ök, Bakan Mehmet Ersoy’dan Laodikeia’da dini liderlerle tanıtım toplantısı yapılmasını  talep etti. Ök, “Laodikeia, İncil’de adı geçen ve Hıristiyanlığın ilk 7 kilisesinden biri olması nedeniyle kutsal hac merkezi olma gibi dinsel bir özelliğe sahip ve bu nedenle Hıristiyanlık dünyası için çok önemli bir mabet konumunda. Denizli Belediyesi ile bakanlığın başarılı çalışması ile bu kent şu an turizme kazandırılmaya hazır durumda” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan destek talep eden Ök, “Üst düzey dinî liderler de buraya davet edilerek İncil’de geçen bu önemli kilisenin açılışını ve tanıtımını yaparsak inanç turizmi açısından Denizli’ye ve esnafımıza önemli katkısı olacağını düşünüyorum. Biz, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları olarak kilise ve antik kentin tanıtımı için elimizden geleni yapmaya hazırız. Gerek Denizlili hemşerilerimiz gerekse ticaret ve esnaf odaları ile sivil toplum kuruluşları olarak sizden en önemli talebimiz Laodikya’nın turizme kazandırılmasıdır” dedi. 

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi