Öğrenciler sinemayla buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği arasındaki protokolle Denizli’de ortaokul öğrencileri sinemayla buluşuyor. 12 bin 617 öğrenci Bizim Köyün Şarkısı ve Ayla filmlerini izleyecek.

12-10-2018 16:06:40

 Üç kurumun imzaladığı Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor  protokolü kapsamında  1 Ekim’den itibaren ortaokul öğrencileri ücretsiz olarak film izlemeye başladı. 21 Aralık tarihine kadar sürecek  etkinlik kapsamında Denizli’de  12 bin 617 ortaokul öğrencisi gruplar halinde Bizim Köyün Şarkısı  ve Ayla filmlerini seyredecek.  İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Başgün, ilk grupta yer alan öğrencilerle birlikte Ayla filmini izledi.

Başgün, etkinlikle öğrencilerde  milli ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturmak, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek hayata hazırlamak, kültürel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak, öğrencilerin hayal gücünü geliştirmesine imkân sağlamak, anı kültürü oluşturmak ve çevresine daha duyarlı bireyler olmalarına katkı sağlamanın amaçlandığını söyledi.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi