Öğrenci ve öğretmenlerden oluşan koro konser verdi

Pamukkale Eğitim Vakfı Aile Birliği ile DENTAŞ Özel Eğitim Uygulama Merkezi (DOÇEM) Okul Aile Birliği, geliri, otizmli bireylere eğitim veren DOÇEM'e bağışlanmak üzere Merkezefendi Kültür Merkezinde bir konser düzenledi.

09-12-2019 12:17:50

Vakfın yönetim kurulu başkanı Hasan Kazdağlı, konser öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, otizmle ilgili farkındalık yaratmak için bu faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirtti. Bir devlet okulu olan ve hayırseverlerin desteği ile açılan DOÇEM'le birlikte bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden Kazdağlı, "Okulumuzun öğretmenleri ve öğrencileri olarak 70 kişilik bir koro, bugün burada gösterilerde bulunacak. DOÇEM'den de otizmli bireyler gösteriler yapacaklar. Otizmli çocukların durumlarını, onların hayatlarındaki kesitleri burada paylaşmış olacağız. Böylelikle bir farkındalık yaratacağımızı düşünüyorum. Bugün elde ettiğimiz gelir otistik bireylere eğitim veren okula tahsis edilecek" dedi.

Sınıf öğretmeni Gülden Gerelioğlu da  otizmli bireylerin farkındalığı ile ilgili sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini dile getirerek, "Farklılıklara saygı duyduğumuzu belirtmek açısından hem öğretmenler hem de öğrencilerle hep birlikte onlara destek olmak istedik. Umarım birçok otistik bireyin hayatına, ruhuna dokunmuş olacağız" dedi.

Ünlü sanatçıların eserlerine yer verildi

Gerçekleştirilen etkinlikte öğrenci, öğretmen ve okul personelinden oluşan "Müsaadenizle Çocuklar" Korosu sahne alırken, otistik bireyler dans ve şarkılarla salonu coşturdu. Düzenlenen konsere TEKİL-A müzik grubu eşlik etti. Ünlü sanatçıların eserlerine yer verilen konserde "Mavi Liman, Kendine İyi Bak, Tutamıyorum Zamanı, Medcezir, Paramparça" gibi şarkılar otizmli çocuklar için seslendirildi. Özel PEV Okulları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübüne üye öğrenciler de "Farkındalık Kumbarası" çalışmasıyla otizmli arkadaşlarına destek oldu.  Ayrıca giriş alanında DOÇEM öğrencilerinin yaptığı çalışmalar satışa sunuldu. AA

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi