ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban:

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Denizli İl Başkanı Orhun Çoban,  son dönümde yaşanan döviz hareketliliğini değerlendirdi, “16 yıldır söylediğimiz gibi, bugün gelinen nokta AKP politikalarının bir sonucudur” dedi.

15-08-2018 17:59:10

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, Türkiye’nin içinde bulunduğu kur krizini değerlendirdi. Çoban, krize karşı halkın direnişini ve dayanışmasının örülmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye, ekonomisi derin bir krizin içindedir. 16 yıldır ülkemizi adım adım krize sürükleyen AKP’nin uyguladığı neoliberal politikalar bugün sürdürülemez bir noktaya gelmiş, ülkemizi telafisi zor ekonomik krize taşımıştır” dedi.

Türkiye’nin, yüksek işsizliğin yanında yüksek enflasyon ve yüksek faiz ile milli gelirde daralma sürecine girdiğini kaydeden Çoban, “Dış borçlar 466 milyar doları aşmış, cari açık milli gelirin yüzde 6’sına ulaşmış, enflasyon yüzde 15’i geçmiş, faiz yüzde 25’lere yaklaşmıştır. İç ve dış gelişmelere oldukça kırılgan hale getirilen ekonomimizde Türk Lirası tek bir günde yüzde 25 değer kaybeder hale gelmiştir. Ekonomimiz halkımızın birikimleri ve gelirlerini eriterek milyarlarca dolar kazanan spekülatörlerin çıkarlarına terk edilmiştir” şeklinde konuştu.

 Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi