6 Ağustos 2022 Cumartesi

Oda aidatları yapılandırma kapsamında

Vergi Dairesi Başkan Vekili Hasan Öztaş, DTO Başkanı Uğur Erdoğan ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması hakkındaki kanunun içeriğini aktardı. Başkan Erdoğan da, DTO aidat borçlarının da 31 Temmuz’a  kadar yeniden yapılandırılabileceğini duyurdu.

06-07-2018 17:13:20

7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile 7144 Sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, yürürlüğe girdi. Denizli Vergi Dairesi Başkan Vekili Hasan Öztaş, Gelir İdaresi Başkanlığı Grup Müdürü Vekilleri Yusuf Malkoç ile Recep Ömeroğlu ve Pamukkale Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Çoban, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ile yönetimini kanun hakkında bilgilendirmek üzere, haftalık yönetim kurulu toplantısına katıldı.

31 Temmuz, son gün

7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması kapsamındaki borçların yapılandırılması Kanunu’nun yürürlüğe girdiğini hatırlatan Denizli Vergi Dairesi Başkan Vekili Hasan Öztaş, kanunun  kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getirdiğini, ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların yaklaşık üçte iki oranında indirildiğini, vergi aslına bağlı cezaların tamamen silindiğini söyledi. 

Aidat borçları da yapılandırma kapsamında

DTO  Başkanı Uğur Erdoğan ise,  Vergi  Dairesi heyetine teşekkür ederek, 7143 Sayılı Kanun ile gecikmiş oda aidat borçlarının yapılandırılma kapsamına alınmasının önemine değindi. Yapılandırmanın 2017 yılı ile öncesindeki dönemleri kapsadığını, yeni kanun gereği oda aidatlarının gecikme faizlerinin silineceğini ve toplam anapara borcunun ödeneceğini ifade eden Başkan Erdoğan, “Üyelerimiz, ödemelerini peşin veya en fazla 6 taksit olarak yapılabiliyorlar. Yapılandırma için son başvuru tarihi ise, 31 Temmuz  Tanınan haktan faydalanmak isteyen üyelerimiz, başvurularını DTO’nun muhasebe servisinden gerçekleştirebilir. Ödemeler kredi kartıyla yapılabiliyor” dedi.
Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi