Obezite ve diyabet artıyor

Büyükşehir Belediyesi, çağımızın hastalığı obeziteye dikkat çekmek için ‘Obezite ve Sağlıklı Beslenme Semineri’ düzenledi. Prof.Dr.Semin Fenkçi, obezite ve diyabet oranlarının arttığını söyledi.

22-03-2018 17:33:44

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlediği seminere Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran ve çok sayıda davetli katıldı. Seminer öncesi katılımcıların yağ oranları, vücut sıvı oranları, kas ve kemik ağırlıkları, metabolizma yaşları ile iç organlar çevresi yağlanma oranları ölçüldü. 

Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, bu tür seminerleri vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek  amacıyla düzenlediklerini belirterek, “Klasik belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra, sosyal ve kültürel programlarımızla da vatandaşlarımıza dokunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Obezite ve diyabet oranları artıyor

Seminerde konuşan İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Semin Fenkci, dünyada giderek yaygınlaşan ve en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen obezite ve diyabet hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Fenkci, “Hem diyabet hem de obezite oranları gün geçtikçe artmaktadır. Obeziteyi buzdağına benzetiyoruz. Dışarıdan bakıldığında, kilo artışı tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Dünyada ölüm nedenlerinin başında kanser ve kanserden kaynaklanan hastalıkların birinci neden olduğunu görmekteyiz. İkinci neden ise kardiyolit ve diyabetik hastalıklar” dedi. 

Diyetisyen Şenay Ünlü Başev ise seminere katılanlara sağlıklı beslenme ve kişiye özgü beslenme programları hakkında bilgi verdi. 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi