Necla-Ergun Abalıoğlu öğrencileri Pisa’da

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından yürütülen ve üçer yıllık döngülerle yapılan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PİSA) 2018 öğrenci değerlendirmesinde, Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye’yi temsil etti.

21-04-2018 11:21:58

Zorunlu eğitimi bitiren öğrencilerin modern toplumda yerlerini alabilmeleri için gereken temel bilgi ve becerilere hangi ölçüde sahip olduklarını ölçmeyi hedefleyen PİSA 2018 sınavlarına  Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 15 yaşında olan 42 öğrenci katıldı.

Öğrenciler sınavda başarılı olmak için ter döktü. Öğrenciler, OECD ülkeleri arasında Türkiye’nin eğitim seviyesini üst seviyelere çıkarmak için çaba harcadı.
Denizli’den Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yanı sıra Çivril Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden de 42 öğrencinin de katıldığı PİSA sınavlarına nisan ayı boyunca

 Türkiye’den 189 okuldan 7 bin 292 öğrenci girecek. 
PISA araştırması kapsamında geliştirilen başarı testleri ve anketlere, araştırmaya katılan ülkelerde; örgün öğretimde kayıtlı olan 15 yaş grubu öğrencilerin bulunduğu tüm okulların listesi uluslararası merkeze gönderiliyor. Uluslararası merkez uygulamaya katılacak okulları ve öğrencileri bu liste içerisinden rastgele seçiyor.
 Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi