28 Temmuz 2022 Perşembe

Müftü Aşık’tan ‘dolandırıcılık’ uyarısı

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı adını kullanarak telefon ile vatandaşlardan şehit ailelerine yardım maksadıyla para talebinde bulunan dolandırıcılara itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

03-02-2018 10:57:28


Denizli Müftüsü Mehmet Aşık yaptığı açıklamada, “Son zamanlarda art niyetli kişiler tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın adı kullanılarak telefon ile vatandaşlardan şehit ailelerine yardım maksadıyla para talebinde bulunulduğu Müftülüğümüze intikal etmiştir. Bu konuda milletimizin bu tür dolandırıcılara asla itibar etmemeleri uyarısında bulunuyorum” dedi.

Müftü Aşık, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın veya Türkiye Diyanet Vakfı’nın vatandaşları telefonla arayarak, herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya yönteminin bulunmadığını ifade etti. 

Müftü Aşık konuşmasını şöyle sürdürdü; “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın veya Türkiye Diyanet Vakfı’nın adını kullanarak telefon vb. yöntemle yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemelidir. Denizli genelindeki din görevlilerimiz aracılığıyla Cuma vaazında ve hutbesinde vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın öncelikle Emniyet Müdürlüğü’nün (155) veya Jandarma Komutanlığı’nın (156) numaralı telefonlarını arayarak ihbarda bulunmaları gerekmektedir.”

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi