3 Ağustos 2022 Çarşamba

Miniklerden Arkadaşlık Bahçesi

Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu’nun ‘Arkadaşlığa Engel Yok’ isimli kaynaştırma projesi kapsamında minik öğrenciler, ‘Aynı Ağacın Farklı Kollarıyız’ temalı fidan dikme etkinliğinde buluşarak arkadaşlık bahçesi oluşturdular. 

27-03-2018 17:25:25

Oktay Mersin  Özel Eğitim Anaokulu’nda gerçekleştirilen etkinliğe öğrencilerin yanı sıra, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şamil Temiz, DOÇEV Vakıf Müdürü Bahtiyar Aksoy, işadamı Cihan Mersin,  anaokulu müdürleriyle özel eğitim okullarının müdürleri katıldı. 

Arkadaşlık Bahçesi oluşturuldu

Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu ile Sevgi Bayraktar Anaokulu ve Saime Aslan Anaokullarının ortaklaşa sürdürdüğü Arkadaşlığa Engel Yok  projesi kapsamında ‘Aynı Ağacın Farklı Kollarıyız’ adlı fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte proje ortağı okulların öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte şarkılar söylendi, şiirler okundu, dans gösterileri yapıldı ve 15 adet meyve fidanı dikilerek arkadaşlık bahçesi oluşturuldu.

Üç okulun öğrencileri kaynaşıyor 

Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu’na devam eden özel gereksinimli öğrencilerden 25’i Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu’nun hazırladığı ve Merkezefendi Kaymakamlığı oluru ile faaliyete geçirilen “Arkadaşlığa Engel Yok” adlı proje kapsamında, proje ortakları olan Sevgi Bayraktar Anaokulu ile Saime Aslan Anaokulu’na götürülerek kaynaştırma uygulamalarına dahil ediliyor. Özel gereksinimli öğrenciler gönüllü öğretmenlerin sınıflarında ortalama bir saat kalarak akranlarıyla bir arada olma fırsatı yakalıyorlar. 

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi