Millet İttifakı Büyükşehir Adayı Ümit Bahtiyar, seçim çalışmalarını sürdürüyor

Millet İttifakı’nın Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, seçim çalışmalarını Çal’da sürdürdü. Çal’da esnafı ziyaret edip, seçim bürosu açılışına katılan Bahtiyar, tarımda Üreten Denizli Modeli’ni anlattı.

13-03-2019 15:35:24

Millet İttifakı Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Bahtiyar, Üreten Denizli Modeli’nde tarım sektöründeki projelerini Çal’da anlattı. Çal’da esnaf ziyaretleri yapan ve seçim ofisi açılışına katılan Bahtiyar, “Tarımda yapacağımız çok şeyler var. Kooperatif ve birlikler aracılığı ile çiftçilerin elinden tutacağız, çiftçimizin ortağı olacağız. Gübresinde mazotuna desteği biz vereceğiz. Yerli tohum bankalarından tohum ve fide dağıtımı yapacağız. Kooperatifler aracılığıyla tarımda yaşanan sorunları birlikte çözeceğiz” dedi. 

“Doğrudan alımlarla üreticinin yanında olacağız”

Üretimin ardından işleme tesisleri ile katma değeri yüksek ürün satışı hedefleyeceklerini dile getiren Bahtiyar, “Bizler üretimi arttırmak için ilk adımda sizleri desteklemek adına ne gerekiyorsa yapacağız. Ekipman başta olmak üzere üretimi arttıracak her türlü desteği vereceğiz. Üretimin ardından ikinci aşamada ürünleri işleyerek katma değeri yüksek ürünler elde edeceğiz. Son aşamada ise ürünlerin pazarlanması konusunda üreticilerimizle birlikte olacağız. Pazarlamayı üretici birlikler ve kooperatifler aracılığıyla yapacağız. Yine Büyükşehir Belediyesi olarak doğrudan alımlarla da üreticimizin yanında olacağız. Eğer o yıl bir üründe zarar olacaksa biz büyükşehir olarak bir taban fiyat belirleyerek sizden o ürünü alacağız. Sizleri tüccarların eline mahkum etmeyeceğiz. Büyükşehir Belediyesi, üretimden satışa, destekten doğrudan alımlara kadar geniş bir alanda üreticinin yanında olacak” diye konuştu.

Daha fazla ve kaliteli üretim için gayretle çalışacaklarının altını çizen Bahtiyar, “Üretimde sizin koordinatörünüz, gerektiğinde kaynak sağlayanınız, gerektiğinde ortağınız olmak istiyoruz. Hep birlikte güzel ve huzurlu bir Denizli istiyoruz. 31 Mart’ta bize destek verin, Üreten Denizli’yi hep birlikte kuralım. Kolumuza girin hep birlikte yürüyelim” dedi. 

Millet İttifakı’nın  Çal Belediye Başkan Adayı Mehmet Öztürk’ün seçim ofisinin açılışında konuşan Bahtiyar, Denizli’nin ilçelerinde, köylerinde eksiklerin çok fazla olduğunu dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin şimdiye kadar taşrada sözlerini tutmadığının altını çizen Bahtiyar, “Denizli’yi gezip dolaştığınız zaman Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde ve köylerde yetersiz kaldığını 5 yıl boyunca verdiği sözleri tutmadığını görüyoruz. Bizler belediyeyi alır almaz ilçemizdeki eksiklikleri hızla tamamlayacağız” şeklinde konuştu. 

 Bahtiyar, Çal’ın turizmden hak ettiği payı alması için çalışmalar yapacaklarını, Uzunpınar Yaylası’na teleferik kurarak, eşsiz yayla ve vadilerde doğa turizmini canlandıracaklarını da söyledi.

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi