27 Temmuz 2022 Çarşamba

Midesinden alınan parçayla yemek borusu yapıldı

Yemek borusu kanserine yakalanan ve yemek borusu tıkandığı için su dahi içemeyen 50 yaşındaki Erdal Yıldırım, Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde midesinden yapılan yemek borusu ile sağlığına yeniden kavuştu.

14-12-2018 11:20:18

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Ekibi bu kez laparoskopik olarak gerçekleştirilen yemek borusu kanseri ameliyatı ile ses getirdi, riskli operasyon başarı ile gerçekleştirildi. Yemek borusu kanserine yakalanan ve yemek borusu tıkandığı için su dahi içemeyen 50 yaşındaki Erdal Yıldırım, Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde midesinden yapılan yemek borusu ile sağlığına yeniden kavuştu.  
Yutma güçlüğü ve kilo kaybı şikayeti ile Pamukkale Üniversitesi Genel Cerrahi Bölümüne başvuran 50 yaşındaki Erdal Yıldırım’a yapılan muayene ve tetkikler sonucu yemek borusu kanseri teşhisi konuldu. Bunun üzerine operasyon Genel Cerahi ve Göğüs Cerrahi ekibi ile birlikte kapalı yöntem ile gerçekleştirildi. Yemek borusu alınan ve yerine midesinden yemek borusu yapılan 50 yaşındaki hasta sağlığına kavuştu.
Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın, “70 yaşındaki hastamız bize yutkunma ve kilo kaybı şikayeti ile başvurdu. Yapılan incelemeler sonucu hastamıza yemek borusu kanseri teşhisi konuldu. Ameliyat sonrası hastamız sağlığına kavuştu’’dedi.
Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Erdal Yıldırım ise, ” Hastalığımı öğrendikten sonra çok üzüldüm. Denizli’de gittiğim hastaneler bu ameliyatın çok riskli olduğunu söylediler. Son çare olarak başvurduğum PAÜ Hastanesinde ameliyatımın yapılabileceğini söylediler. Yapılan ameliyat sonrası adeta yeniden doğdum. Daha önce su bile boğazımdan geçmezken şimdi rahatlıkla yemek yiyebiliyorum. Her geçen gün daha iyi oluyorum. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi