Merkezefendi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve GEKA arasında

Merkezefendi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘’Büyükbaş Hayvanlarda Buzağı Ölümleri Olmasın’’ konulu eğitim Güney Ege Kalkınma Ajansının 2019 yılı Teknik Destek programı kapsamında gerçekleştirilmesi uygun bulunmuştur.

22-02-2020 13:20:45

14.02.2020 tarihinde Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya ve Merkezefendi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nurdağan Yaşar ile Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen törenle sözleşme imzalandı.

Merkezefendi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nurdağan Yaşar yaptığı açıklamada, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından onaylanan projemiz ile Müdürlüğümüz bünyesinde görevli Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendislerin (Zooteknist) kurumsal hizmet kapasitesinin artırılması amacıyla gerçekleştirilecek olan ‘’Büyükbaş Hayvanlarda Buzağı Ölümleri Olmasın’’ konulu eğitimin önemi, sahada çalışan Veteriner Hekimlere yetiştiriciler tarafından en önemli ve ciddi sorun yaratan hastalıklar sıralamasında yavru kayıplarına yol açan hastalıkların ön sıralarda gelmesidir. Büyükbaş hayvancılık işletmesinde işletmenin kazanç sağlıyabilmesi için belirlenen temel kriter hayvanlardan elde edilecek sütün kalite ve miktarı ile sağlıklı bir şekilde sürü üretkenliğinin uzun olabilmesidir. 

Döl verimi performansının yükseltilmesi ve kayıpların en alt düzeye indirilmesi hayvansal üretimin temel koşuludur. İşletmenin geleceği buna bağlıdır. Herhangi bir nedenle gebeliğin kesintiye uğrayıp embrinoyal gelişim sürecindeki yavrunun ölmesi yada canlı olarak doğan yavrunun herhangi bir nedenle ölmesi hayvancılık işletmesi için ekonomik kayıptır. 

Bu faktörler o işletmede düzgün işletildiği taktirde işletmenin sürü projeksiyonunda ki artışı bölgesel hayvancılığın gelişmesine etki ederek ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

09-12 Mart 2020 tarihleri arasında Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün toplantı salonunda uygulanacak olan proje ile 40 teknik personelin katılımı amaçlanmaktadır. 

 Haber Merkezi  

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi