3 Ağustos 2022 Çarşamba

Medyanın son 50 yılını anlattılar

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin “Entertipten Dijitale” başlıklı söyleşisi, gazeteci duayenleri genç meslektaşlarıyla bir araya getirdi. DGC Basın Merkezi İlyas Haytan Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Denizli’nin emektar gazetecileri Ferruh Ölmez, Engin Ünal, Kamil Abalı ve Mesut Güler hem mesleğe başladıkları yılların zorluklarını, hem de unutulmaz anılarını genç meslektaşlarıyla paylaştı.

06-06-2017 17:15:19

Denizli Gazeteciler Cemiyeti, sektörün inanılmaz gelişim ve değişimlerle geçirdiği son 50 yılını, yaşayan tanıkların anlatımlarından oluşan bir söyleşiyle masaya yatırdı. “Entertip’ten Dijitale” isimli söyleşi kentteki duayen gazetecilerle genç meslektaşlarını bir araya getirdi. 

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi İlyas Haytan Salonu’nda yapılan etkinliğe, emektar gazeteciler Ferruh Ölmez, Engin Ünal, Kamil Abalı ve Mesut Güler konuşmacı olarak katıldı. Genç gazetecilerin ilgi gösterdiği etkinliğin açılış konuşmasını yapan DGC Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Boyacı,  iletişimin, bilgiye ulaşmanın ve paylaşmanın hiper hıza eriştiği günümüzden sadece on yıllarca öncesinde gazetecilik mesleğinin nasıl yapıldığını birinci ağızlardan genç meslektaşlara aktarmak için böyle bir etkinlik ortaya koyduklarını söyledi. 

YILLARDIR UNUTULMAYAN ANILAR AÇILDI

Açılış konuşmasının ardından başlayan söyleşide emektar gazeteciler Ölmez, Ünal, Abalı ve Güler mesleğe ilk başladıkları yıldan bu yana sektörün teknolojik gelişimi ve gazetecilik mesleğinin kat ettiği evreleri aktardı. Bir zamanlar gazetelerin basıldığı TİPO makinelerde, makalelerin entertip adı verilen ve kurşun dökümüyle nasıl kalıplara döküldüğünden, ulusal ve bölgesel medya kuruluşlarının Denizli bürosu çalışanlarının haber ve fotoğrafları nasıl merkezlere ulaştırdığına kadar çok enteresan süreçlerin paylaşıldığı söyleşide, yıllardır unutulmayan anılar da açıldı. Gazetecinin habere ulaşmak için ulaştığı efor, kullandığı teknik donanım ve zorlukların yol açtığı ve günümüzde her biri bir diğerinden önemli anıların ilgiyle dinlendiği söyleşinin son kısmı soru cevapla tamamlandı. Söyleşide önemli bir süreci genç meslektaşlarıyla paylaştıkları için konuşmacılara ayrı ayrı teşekkür eden DGC Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Boyacı, günün hatırası olarak birer teşekkür plaketi takdim etti.

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi