30 Temmuz 2022 Cumartesi

Makina üreticilerinden ihracat açılımı

Denizlili makine üreticileri ihracat atağı başlattı. Makine Sanayici ve İşadamları Derneği’nin düzenlediği gecede makine imalatçılarının dış pazarlara açılması için yapılacak çalışmalar değerlendirildi, 18 yeni üyeye belgeleri verildi. 

10-12-2018 11:23:01

MAKSİAD’ın Dedeman Otel’de düzenlediği  toplantıda Denizli İhracatçılar Birliği ile birlikte düzenlenen URGE Projesi’nin tanıtımı yapıldı, makine üretecilerinin dış pazarlara açılması için yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Yemekli toplantıya AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı ile makine imalatçıları katıldı. 

Makina Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Sarı, makine imalatçılarının dış pazarlarda adını duyurmak istediğini belirterek, “ Ülkemizdeki yüksek teknolojik ürünlerin içinde aynı zamanda mallarımızı yurt dışına ihracat yapmak zorundayız. Bizim üyelerimizin tamamı ihracat yapmıyor. Bir kısmı da ihracat yapmak istiyor,  ama işletmeleri uygun değil veya ihracatlarını yapacak kapasitede bir personeli yok. Bunun içinde MAKSİAD devreye girmesi lazım dedik. MAKSİAD olarak DENİB'le beraber bir çalışma gerçekleştiriyoruz.  Bu çalışmalarımızda yurt dışında direk alım heyetleriyle istişare toplantıları yapmak ve görüşmeler yapmak aynı zamanda da yurt dışından ülkemize ve Denizli'ye alım heyetleri getirmek istiyoruz" dedi.

AK Parti Milletvekili Şahin Tin,  son dönemde MAKSİAD’ın ışık  hızıyla yol aldığını belirterek, “ Biz sizin temsilciniz isek,  sizleri Ankara'da temsil etmek için bizi görevlendirdiyseniz; bize düşen bunu layıkıyla yerine getirmektir.  Beraber araştıracağız, beraber üreteceğiz, beraber satacağız . Bu konuda her zaman sizlere kapımızın  açık olduğunu bir kez daha söylüyorum" dedi. Projenin tanıtımının yapılmasının ardından MAKSİAD’a yeni üye olan 18 firma temsilcisine üye belgeleri verildi.

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi