6 Ağustos 2022 Cumartesi

Maaşlarını alamayınca iş bırakma eylemi yaptılar

Sarayköy’de taşeron firmadan paralarını alamadıklarını ileri süren  ve bir bölümü işten çıkartılan işçiler eylem yaptı.

05-02-2018 18:17:45

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi  tarafından ihale edilen  Sarayköy alt yapı inşaatında  çalışan yaklaşık 40 işçi, taşeron firmadan maaş alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı. Firmada kepçe operatörü, parke döşeme bölümlerinde çalışan yaklaşık 40 işçi, şantiye önünde toplandı. İki aydır maaşlarını ve üç aylık mesai ücretlerini alamadıklarını ileri süren işçiler, taşeron firmaya tepki göstererek ücretlerinin yatırılmasını istedi. Adıyaman, Adana, Şanlıurfa gibi çeşitli illerden gelen işçiler, maaşlarının yatırılmaması nedeniyle 4 gündür iş bıraktıklarını söyledi.

İş bıraktığı için çıkışının verildiğini ileri süren kepçe operatörü Durmuş Tunç , “Adanalıyım,  2 aydır maaş alamıyorum, mesaimizi de alamıyoruz. Çıkışımız verildi,  maaşımız verilmediği için burada kaldık, gidemedik. Maaşı alana kadar da buradayız. Ben operatörüm iş makinesi kullanıyorum.  Üç operatör arkadaşımın işine son verildi. Paramızı alamadığımız için işe çıkmadık, bu sebepten işimize son verildi. Hala bekliyoruz” diye konuştu.

Adıyaman Kahta’dan geldiğini belirten Sedat Süt ise, “İki aydır maaşımızı alamadık, üç aydır mesailerimiz yatmıyor. Şu anda çıkışımız da verilmiş. Paramız verilmiyor, mağduruz. Arkadaşların hiçbirinin cebinde 10 lira para yok. Biz mağduruz, maaşlarımızı versinler  çekelim gidelim. Devlet ödeme yapmıyor diye bize ödeme yapmıyorlar. Emeklerimizin karşılığını istiyoruz” dedi.

Yaklaşık 10 bin lira alacağı olduğunu ileri süren Akın Teknik, mağdur olduklarını, parasızlık yüzünden memleketlerine geri dönemediklerini söyleyerek, sorunun çözümünü istedi. Firma yetkililerinden yapılan açıklamada ise, “Önümüzdeki hafta içinde tüm işçilerin ödemesi yapılacak. Aralık ve Ocak ayı ödemeleri var, kısa sürede işçilerin alacakları ödenecek” denildi.  İHA

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi