Liste müdürün işgüzarlığı

Türk Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, Acıpayam’da okullara atanacak müdür yardımcılarının listesinin sınav yapılmadan önce sosyal medyada paylaşım iddialarına sert çıktı. Erdoğan, “Bu liste tamamen Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çiçekdemir’ in işgüzarlığından ibaret” dedi.

10-04-2018 17:19:00

Türk Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, Acıpayam’da okullara atanacak müdür yardımcılarının listesinin sınav yapılmadan önce sosyal medyada paylaşılmasını değerlendirdi. Erdoğan, konuya Vali Hasan Karahan’ın el atmasını isterken, “Devletin kurumlarını kendi tapulu malı olarak gören bu İlçe Milli Eğitim Müdürü için derhal gereğinin yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yönetici atamalarında zihniyetin değişmediğini belirten TES Şube Başkanı Erdoğan, “Malumunuz üzere Milli Eğitim Müdürlüklerinde şu sıralar idareci atama mülakatları yapılıyor. Yönetmeliğe göre idarecilik için şartları tutan arkadaşlar mülakata alınacak, mülakat sonucu aldıkları puan üstünlüğüne göre atamaları gerçekleştirilecektir. Fakat hafta başından bu yana bazı basın kaynaklarında, Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan okulları kapsayan idarecilik atamaları ile ilgili bir liste dolaşıyor. Bununla ilgili Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çiçekdemir, kendince ya da birilerinin isteği ile hazırlamış olduğu bu listeyi yanlışlıkla bir gruba atıyor. Sonra da bir lise müdürünün uyarısı ile kaldırıyor. Tabi herkes gördükten sonra kaldırılması durumu kurtarmaya yetmiyor. Bu listede halen başarılı bir şekilde idareciliğini sürdüren arkadaşlarımız var” dedi.

Konuya Vali Hasan Karahan’ın el atmasını isteyen Erdoğan, “Bu liste tamamen Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çiçekdemir’ in işgüzarlığından ibaret olup listede adı geçen hiç kimsenin suçu günahı yoktur. Tabi yıllardır liste hazırlayıp istediklerini görevlendirmeye alışık olanlar, yine aynı tutumu sürdürmeye çalışıyorlar. Bu durum devlet kurumlarının işleyişini ya yavaşlatmakta ya da tamamen işlemez hale getirmektedir. Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün devletin bu okullarını babasının ya da kendisinin özel mülkiyeti, tüm öğretmenlerimizi de marabası olduğunu sanıyor gibi bir sonuç çıkarabiliriz.  İl Milli Eğitim Müdürü ve Valimizin bu duruma el atması kaçınılmazdır.  İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile yaptığımız görüşmede olay ile ilgili incelemenin başlatıldığını söyledi. Listede adı olan arkadaşların sosyal medyada ağır hakaretlere maruz kaldığı, onuruyla oynandığı görülmüştür.  Belki de idareci olmaları engellenecektir. Listede adı geçen idareci adayı arkadaşlarımız, isimlerinin kullanılmasından dolayı suç duyurusunda bulunacak” diye konuştu.
Haber Merkezi 


                    

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi