Ligin zirvesi hareketleniyor

Süper Amatör Lig Ali İpek Sezonu’nda 6. Hafta karşılaşmaları oynanan  7 maçla tamamlandı. Gollü bir hafta geride kalırken oynanan maçlarda fileler 50 kez havalandı. Haftalar ilerledikçe Süper Amatör Lig’de heyecanın dozu da artıyor. İşte 6. Haftanın en iyileri;

30-10-2019 18:30:53

SÜPER LİGDE HAFTANIN TAKIMI: ALPARSLANSPOR

Yeni sezon öncesi spor otoriterlerinin merakla beklediği Alparslanspor, 1. Amatör Küme’deki  başarısını Süper Lig’de de sürdürmeye devam ediyor. Lacivert kırmızılı  takım son çıktığı Beyağaç Belediyespor karşılaşmasında yine canla başla mücadele etti. 90 dakika boyunca  sadece galibiyeti düşündü. Alparslansporlu futbolcular için para her zaman geri planda kalıyor. Forma aşkıyla mücadele eden futbolcular bu maçta başarılarına bir yenisini daha ekledi. Beyağaç Belediyespor deplasmanında 3-1’lik net skorla galibiyete uzanan Alparslanspor, önemli bir başarıya imza atarak  ismini haftanın takımı olarak yazdırmayı hak etti.

SÜPER LİGDE HAFTANIN ANTRENÖRÜ: AYDIN AŞKIN (SERİNHİSARSPOR) 

Süper Amatör Lig’in 6. Haftasında deplasmanda son haftaların flaş takımlarından Denizligücü’nü 5 golle mağlup eden Serinhisarspor’da öne çıkan isim antrenör Aydın Aşkın oldu. Sezon başlarken Serinhisarspor Onursal Başkanı Şükrü Averi ve Başkan Ayhan Özel , Aydın Aşkın’a zor bir görev verdi. Aydın Aşkın ise bu zor görevi severek kabul etti. Aşkın işini geliştirerek devam ediyor. Son oynanan Denizligücü karşılaşmasında saha kenarından futbolcularını çok iyi motive etti. Yerinde oyuncu değişikleri ile maçın kaderini değiştirmesini bildi. Sezon başından bu yana disiplinden asla taviz vermedi. Deplasmanda alınan Denizligücü galibiyetinin bir numaralı ismi olan Aşkın, haftanın en iyi antrenörü olarak karşımıza çıktı.

SÜPER LİGDE HAFTANIN HAKEMİ: FERUDUN DALDAŞ ( BAĞBAŞI ZEYTİNKÖYSPOR - KALINKOZSPOR)

6.Haftanın en kritik maçlarından Bağbaşı Zeytinköyspor – Kalınkozspor maçını yöneten Ferudun Daldaş,  bu önemli karşılaşmadan alnının akıyla çıkmayı başardı. Yardımcıları Emen Ekşi ve Görkem Akgül ile çok iyi diyalog kurdu. Pozisyonları yakından takip ederek avantaj kurallarını yerinde tespit etti. Disiplinden asla ödün vermedi. Her iki takımın kaderini etkileyecek hata yapmadı. Gösterdiği sarı ve kırmızı kartlarda ise çok haklıydı. Ferudun Daldaş, 90 dakika boyunca hata yapmamak için büyük bir mücadele verdi. Maçta en çok takdiri alan Ferudun Daldaş ve yardımcıları Enes Ekşi ile Görken Akgül, haftanın en iyi hakem üçlüsü olarak sayfamızdaki yerlerini aldı. 

SÜPER LİGDE HAFTANIN FUTBOLCUSU:  KEMAL TÜLÜ (BULDANSPOR)

Geçirdi ağır trafik kazası sonrasında futbol hayatı bitti, bir daha geri dönemez dedikleri Buldanspor’un sol kanattaki etkili ismi Kemal Tülü,  yeniden hayata döndü ve Tavas Birlikspor karşılaşmasında attığı birbirinden güzel 6 golle farklı galibiyetin baş mimarı oldu. Başarılı kanat oyuncusu Kemal Tülü,  golleri sıralarken, arkadaşlarına asist yapmayı da unutmadı.  90 dakika boyunca sahada basmadık yer bırakmadı. Buldanspor’un Tavas Birlikspor’a attığı 12 golden 6’sına  imzasını atan Kemal Tülü, haftanın en iyi futbolcusu olarak Haftanın Futbolcusu köşemizin konuğu oldu. 

SÜPER LİGDE HAFTANIN OLAYLARI

Süper Amatör Lig’de  6. Hafta karşılaşmaları geride kalırken, her hafta yükselen gol sayısı  bu hafta 50 oldu. Haftanın en farklı sonucunu Buldanspor kendi sahasında Tavas Birlikspor’u 12-3 mağlup ederek aldı.  Ligin zirvesinde büyük bir kapışma yaşanırken, şampiyonluk mücadelesi veren takımlarda bir bir ortaya çıkmaya başladı. Buldanspor’dan Kemal Tülü bir maçta 6 gol birden atan futbolcu olarak kayıtlara geçerken, Bağbaşı Zeytinköyspor zorlu Kalınkozspor maçını kazanarak liderliğini averajla sürdürmesini bildi. Süper Lig maçlarında görev alan hakemlerimiz ise gösterdikleri başarılı yönetimlerle taraftarların ve kulüplerin takdirini kazandı.

SÜPER LİGDE HAFTANIN EN İYİLERİ

Onur (Serinhisarspor)

Hüseyin (Acıpayam Belediyespor)

Mert (Buldanspor)

Mehmet (Dokuzkavaklarspor)

Emre Furkan (Yeşilköyspor)

Ayhan (Alparslanspor)

Oğuzhan (Bağbaşı Zeytinköyspor)

Enes (Dokuzkavaklarspor)

Kemal (Buldanspor)

Veysel (Akkonakspor)

Yasin (Serinhisarspor)

HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI

Beyağaç Belediye – Alparslanspor 1-3

Buldanspor – Tavas Birlikspor 12-3

Dokuzkavaklarspor – Yeşil Çivril Belediye 7-2 

Bağbaşı Zeytinköyspor – Kalınkozspor 2-0

Denizligücü – Serinhisarspor 1-5

Akkonakspor – Yeşilköyspor 3-3

Karakovaspor – Acıpayam Belediye 3-5 

GELECEK HAFTANIN MAÇLARI

Acıpayam Belediyespor - Beyağaç Belediyespor

Alparslan Gençlikspor -  Buldan Belediyespor

Tavas Birlikspor  - Dokuzkavaklarspor

Yeşil Çivril Belediyespor - Bağbaşı Zeytinköyspor

Kalınkozspor - Denizligücü

Serinhisarspor - Akkonakspor

Yeşilköyspor  - Karakovaspor

ALİ İPEK SÜPER LİG PUAN DURUMU

Takımlar         O G B M A Y AV P

Bağbaşı Zeytinköy 6 5 0 1 17 6 11 15

Serinhisarspor 6 5 0 1 18 9 9 15

Alparslanspor 6 4 1 1 20 10 10 13

Buldan Belediye 6 4 0 2 25 8 17 12

Yeşilköyspor 6 3 3 0 14 8 6 12

Y. Çivril Belediye 6 3 1 2 25 16 9 10

Akkonakspor 6 2 3 1 29 14 15 9

Dokuzkavaklar 6 2 3 1 23 15 8 9

Denizligücü 6 2 1 3 12 12 0 7

Acıpayam Bld. 6 2 0 4 12 21 -9 6

Kalınkozspor 6 1 1 4 8 15 -7 4

Beyağaç Belediye 6 1 1 4 10 18 -8 4

Tavas Birlikspor 6 1 0 5 7 38 -31 0

Karakovaspor 6 0 0 6 9 39 -30 -3

Orhan MIKIROĞLU

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi