6 Ağustos 2022 Cumartesi

“Küresel güçler düğmeye basmıştır”

AK Parti MKYK Üyesi, Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, İran’daki olayları değerlendirdi, “İran’ da baş gösteren karışıklıklar, bizdeki gezi olaylarını anımsatmaktadır” dedi.

04-01-2018 15:05:36

AK Parti MKYK Üyesi, Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan,  İran'daki protestolar ve bölgede yaşananlara ilişkin bir soru üzerine  ‘Arap Baharı’ adı altında Ortadoğu’da kaos, kan, ve gözyaşının egemen kılanlar, şimdi de terör örgütleri ile yanan ateşi daha da körüklemektedirler. 2018’e geçişte, Küresel Güçler bu kez İran’da düğmeye basmıştır. Ülkenin ikinci büyük kenti Meşhed’ de başlayan sokak olaylarının diğer şehirlere ve özellikle Tahran’a da sıçramıştır. İran’ da baş gösteren karışıklıklar, bizdeki gezi olaylarını anımsatmaktadır” dedi.

ABD’nin 1979'da İran'ı kaybettiğinde,1980'de Türkiye'de darbe yaptırdığına değinen Milletvekili Özkan, “YPG’ye binlerce tır silah gönderenler, şimdide İran üzerinden kuşatma yapmak istiyorlar. Türkiye’de gezi olayları, çukur terörü, 17-25 Aralık darbe teşebbüsü ve 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimi ile deneyip başaramadıklarını önce PYD ve YPG silah göndererek sonrasında ise, İran’da devrim gerçekleştirip, İranı ‘da yanlarına alarak yeni bir kuşatma harekatı planlamaktadırlar. ABD buradaki olaylara alenen destek vermektedir. Şimdi İran’da, sokak gösterilerini başlatıp devlet görevlilerinin aldığı güvenlik önlemleri sonrasında kaygılıyız diyenler, sözde düşünceli devlet adamları, ABD’deki soytarı yöneticiler, Siyonistlerin desteklediği medya mensuplarıdır.  Birbirinden kopyalanmış darbe girişimlerinin hepsinde  ‘Özgürlük’ denmekte, tüm olaylarda sağa sola saldırılar yapılmaktadır. Tüm ayaklanmalarda ‘Berkin Elvan’lar bulunup, ellerine taş veriliyor. Hepsinde, güvenlik görevlilerinin karşı müdahalesinde ölümler yaşanıyor. Olayların başlama sebebi unutturulup, devlet vatandaşını öldürüyor yaygaraları ile gösteriler bambaşka sahaya taşınıyor. İranlı yöneticiler, bunun daha ilk süreçlerini yaşadığı olaylarda, Sayın Erdoğan gibi dirayetli yönetici duruşu sergilemezlerse, ölümlere sebep olanlar, suçlu olarak İranlı yöneticileri gösterecekler, başarabilirlerse, İran yönetimini devirecek bununla beraber ABD veya Batı kuklası bir yönetimi işbaşına getireceklerdir.”diyerek konunun önemine dikkat çekti.

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi