6 Ağustos 2022 Cumartesi

Küçük zabıtalar denetimde

Pamukkale Belediyesi’nin başlattığı Bilinçli Tüketici İçin Kendi Kantinimi Kendim Denetliyorum Projesini kapsamında Saadet Erikoğlu İlkokulu öğrencilerinden oluşan küçük zabıtalar, okul kantinini denetledi. Denetime Başkan Hüseyin Gürlesin de katıldı. 

16-11-2018 16:45:37

Eğitim alanında çalışmalarını sürdüren Pamukkale Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Bilinçli Tüketici İçin Kendi Kantinimi Kendim Denetliyorum Projesi’nin  ilk eğitimi Saadet Erikoğlu İlkokulu’nda gerçekleştirildi.  Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, küçük zabıtalarla birlikte okul kantinini denetledi. Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevlilere tarafından öğrencilere bilinçli tüketici eğitimi verildi. Küçük zabıtalar, çeşitli görsel ve slaytlarla doğru alışveriş ve tüketim konusunda bilinçlendirildi. 

Toplantıya Başkan Gürlesin’in yanı sıra, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Sevinçli, okul müdürü, öğretmenler ve zabıta ekipleri katıldı. Başkan Gürlesin, zabıta kıyafetleri giyen öğrencilerle birlikte, okul kantininde bulunan gıdaların son kullanma tarihine, saklanma koşullarına, kantinin genel hijyenine, sağlık kurallarına uyumu ile ilgili denetim yaptı. Küçük Zabıtalar denetim sonrasında kendi kantinleri ile ilgili rapor hazırladı.  Başkan Gürlesin, vatandaşlarla direkt etkileşim kurması ve halk sağlığının korunması noktasında zabıtanın en önemli birimleri olduğunu kaydetti. Başkan Gürlesin, halk sağlığının korunması amacıyla belediye zabıta ekiplerinin düzenli olarak sık sık gıda üretimi, satışı yapan tüm esnaf, imalathane ve okul kantinlerini denetlediğini ifade ederek, “Halkımızın bu konuda içinin rahat olmasını istiyoruz. Belediye olarak periyodik olarak ilçemizde bulunan imalathaneleri, gıda satışı yapan yerleri, okul kantinlerimizi denetliyoruz. Halkımıza sağlıklı gıdaların ulaşması noktasında denetimlerimize devam ediyoruz” dedi. 
  Haber Merkezi 
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi