Krize ramak kala

Vefat eden ÖDP Denizli İl Yöneticisi Cemal Göktaş’ın tabutuna serilen Devrimci Yol bayrağını PKK simgesi zanneden İYİ Parti İl Başkanı Öztürk ve Pamukkale İlçe Başkanı Süpçin’in sosyal medyadaki paylaşımları infial yarattı. Sonrasında ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban’ın açıklamaları, meydana gelebilecek olası olayların önüne geçti.

10-01-2018 16:51:15

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Denizli İl Yöneticisi Cemal Göktaş, geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi. Göktaş, 2 gün önce rahatsızlanıp Denizli Servergazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

PAYLAŞIMLAR BİR ANDA YAYILDI
Göktaş, yol arkadaşları ve akrabaları tarafından Çakmak Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze sırasında Cemal Göktaş'ın tabutuna örtülen Devrimci Yol bayrağını PKK simgesi ile karıştıran İYİ Parti İl Başkanı Yasin Öztürk ile Pamukkale İlçe Başkanı Adem Süpçin’in sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar, takipçilerinin de paylaşımları ve yorumları sonucu taziye çadırını hedef haline getirdi.

“DENİZLİ BASINI SINIFTA KALDI”
İYİ Parti İl Başkanı Yasin Öztürk’ün sosyal medya hesabından yaptığı ikinci paylaşımında “İlk paylaşım saatinden 1,5 saat sonra emniyet ‘den verilen bilgiye göre cenaze üzerindeki bayrak PKK bayrağı değilmiş” açıklamasına rağmen öfke ve küfür dolu yorumların ardı kesilmedi.
Denizli Büyükşehir ve Pamukkale Belediyesi’ni taziye çadırı kurmakla suçlayan Öztürk ile Süpçin’in paylaşımlarının ardından ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban açıklama yaptı.
ÖDP Denizli İl Başkanı Orhun Çoban yaptığı açıklamada, “Bizler İYİ Parti gibi partilerin provokasyon amacıyla neler yapabileceğini biliyoruz. Rusya konsolosluğu diye Hollanda konsolosluğuna yumurta fırlatan dünyadan, Türkiye’den bihaber bu kişilerin Devrimci YOL bayrağı için PKK bayrağı diyerek paylaşması provokatörlüktür. Bunu sorgulamadan

‘DENİZLİ’DE CENAZE TÖRENİNDE PKK BAYRAĞI’manşetiyle veren Denizli’nin bazı basını ise bu provokasyona hizmet etmektedir. Denizli basınının taziye evinin adresini vererek aileyi hedef göstermesi ise Denizli basınının sınıfta kaldığını göstermiştir. İYİ Parti il başkanı Yasin Öztürk’e ve Pamukkale İlçe Başkanı Adem Süpçin’e akıl fikir, bu provokasyona ortak olan Denizli basınına da gerçek, bağımsız habercilik anlayışı dileriz” dedi. 
Sosyal medyada yapılan yorumlar üzerine iki belediye de cenaze evindeki taziye çadırlarını kaldırırken, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de cenazeden ve terör üzerinden siyaset yapma anlayışını kınadığını söyledi. Ayhan AKAR
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi