3 Ağustos 2022 Çarşamba

Koro oluşturdular

Sarayköylü ev hanımı ve emekli vatandaşlar evde, kahvehanede vakit geçirmek yerine zamanlarını müzik ile geçiriyor. 10 kişiden oluşan yetişkin koro ekibinin hedefi ise sahne almak.

09-01-2020 11:04:05

Sarayköy Halk Eğitim Merkezi’nde Pamukkale Üniversitesi Müzik bölümünden mezun 24 yaşındaki Yasemin Akşit tarafından verilen yetişkin koro kursu, kursiyerleriyle dikkat çekiyor. Emekli vatandaşlardan ve ev hanımlarından oluşan koro kursundaki kursiyerler evde televizyon karşısında veya kahvehanede zaman geçirmek yerine günlerini müzik ile pekiştiriyor. 

Yetişkin koro kursu eğitmeni Yasemin Akşit, amaçlarının Sarayköy halkına müzik sevgisini aşılamak olduğunu ifade ederek, “Kursiyerlerimiz ev hanımı ve emeklilerden oluşuyor. Hem kendilerini hem de seslerini geliştiriyorlar. Kursumuzun sonunda Halk Eğitim Merkezimizin yılsonu etkinliği oluyor. O etkinlikte konserlerimiz oluyor. Bu konserde yeteneklerimizi sergiliyoruz” dedi.

Koro kursuna katılan 65 yaşındaki Dönay Yılmaz, “ Burada ses eğitimi alıyoruz. Başladığımız günden bu yana şarkı söylemekte o kadar zorlanmıyoruz. Buraya gelmemdeki amacım iyi vakit geçirmek, boş vakitlerimi değerlendirmek. Emekli veya ev hanımı arkadaşlarımıza tavsiyem; boş zamanlarını evde geçirmesinler. Bir hobi edinmek hem ruhu dinlendiriyor hem de keyif veriyor” dedi. 

Kültürel etkinliklere sürekli katıldığını ifade eden 50 yaşındaki Nilüfer Kırlıoğlu, “Halk Eğitim Merkezi’nde çok iyi vakit geçiriyoruz. Bilmediklerimizi öğreniyoruz. Müzik de ruhun gıdasıdır. Ruhumuzun gıdasını alıyoruz ve kendimizi çok iyi hissediyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi