Komada geldiği hastaneden annesinin kucağında ayrıldı

Manisa’dan gelen Zeynep Ada Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Çocuk Nefroloji Bilim Dalı ve Yoğun Bakım Ünitesi öğretim üyelerinin başarılı tedavisi ile taburcu oldu.

08-02-2018 16:18:54

Küçük  Zeynep Ada Memiş Manisa’dan yaklaşık 1 ay önce idrar yapamama, bilinç kapalılığı ve sürekli havale geçirme nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Çocuk Nefroloji Kliniğine sevk edildi. Yoğun bakım ünitesine alınan küçük Zeynep’in yapılan değerlendirmesi sonucunda hemolitik üremik sendrom hastalığına bağlı böbreklerinin bozulduğu, aynı zamanda bu hastalıkta çok nadir görülen ve son derece ağır seyreden beyin tutulumunun gerçekleştiği belirlendi.
Prof. Dr. Selçuk Yüksel ve Yrd. Doç. Dr. İlknur Girişgen başkanlığındaki Çocuk Nefroloji ekibi ve Yoğun Bakım Ünitesi çalışanlarının girişimleri ve etkin tedavileri ile, ağır komada gelen küçük Zeynep babasının kucağında gülerek taburcu oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Selçuk Yüksel,, ‘Hemolitik Üremik Sendrom’ hastalığının mikrop bulaşmış ve iyi temizlenmemiş gıdalardan bulaştığını, önce zehirli ishal ardından şiddetli bir böbrek yetmezliği, yüksek tansiyon, koma, idrar çıkaramama ve sonunda hayatın kaybedilmesine kadar giden risklerinin olduğunu belirtti. HABER MERKEZİ


 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi