Kocasert, veda etti

Denizli İhratçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde nisan ayının ikinci haftasında yapılacak genel kurulda başkanlık için aday olmayacağını açıkladı. 8 yıldır başkanlık yapan Kocasert törende veda ederken, Denizli ve Uşak’tan en fazla ihracat yapan 79 firmanın temsilcisi ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den aldı. 

02-04-2018 16:50:34

DENİB’in 8 yıldır başkanlığını yürüten Süleyman Kocasert, Dedeman Park Otel’de düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde veda etti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yanı sıra Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, milletvekilleri, bürokratlar ve işadamlarının katıldığı törende 2016 ve 2017 yıllarında Denizli ve Uşak’tan en fazla ihracatı yapan 79 firmanın temsilcisine ödülleri verildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ödül alan firmaların tamamının temsilcisine plaketlerini kendisi verdi. 

Törende veda konuşması yapan DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, nisan ayının ikinci haftasında yapılacak olan seçimlerde aday başkanlığa aday olmadığını açıkladı. İhracat rakamlarını da değerlendiren Kocasert, 2018 yılını rekor yılı ilan ettiklerini belirterek, “2018 yılında Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamı olan 170 milyar doları kendimize hedef olarak belirledik. Bu rekorun peşinde koşmak içinde elimizden gelenide arkamıza koymuyoruz” dedi. 

“En iyisini yapmaya çalıştım”
8 yıllık görev süresinde yaptıkları hizmetleri anlatan Kocasert, “2010 yılında bir kız evladım oldu. Kız evlatları genelde uğurlu gelir derler. Sonradan fark ettim ki; aslında benim  iki çocuğum olmuş. Bir tanesi de DENİB. Görevimizi ne kadar hakkıyla yaptık tartışılabilir ancak tartışmayacağımız bir şey var. Biz bu işi gerçekten çok severek ve tutkuyla yaptık. 8 yıl boyunca sizleri en iyi şekilde temsil etmek için gayret gösterdik. Hepinize buradan teşekkür etmek istiyorum. DENİB Başkanı olarak bu ödül töreni vesilesiyle son hitabım. Nisan ayında yapılacak seçimlerde görevime veda edeceğim. Bu bir bayrak yarışı. Ben bayrağı teslim aldım ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Arkadaşlara  bu bayrağı devredeceğim" ifadelerini kullandı. Kocasert, yasa gereği iki dönemden fazla aday olamıyor.

“Altın ticaretinde merkez olmak istiyoruz"
Törende konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, Türkiye altın işleme ve altın ticaretinde merkez olmak istediklerini söyledi.  Zeybekci, Türkiye'nin artık tüm ürünleri ürettiğini, bunları satan ve ihraç edebilen bir ülke haline geldiğini vurgulayarak, "1980-1981 yıllarında 4,5 milyar dolarlık dış ticaret hacmimizden 2017 sonu itibarıyla 460 milyar dolarlık dış ticaret hacmine geldik. Dış ticaret hacmindeki hedefimiz 1 trilyon dolar. Biz yola çıktığımızda dünya ticaretinden ve ihracatından aldığımız pay yüzde 0,50'ydi, şimdi yüzde 1'i geçtik ve 1,10'lar seviyesine geldik. Hedefimiz dünya ticaretinden ve ihracatından yüzde 1,5 pay almak" diye konuştu.

“Altınla ilgili artış trendi devam edecek"
Zeybekci, altınla ilgili gelişmelere de değindi, artış trendinin devam edeceğini belirterek, “Altınla ilgili 2018’de  artış trendi devam edecek.  Suudi Arabistan, Körfez dediğimiz bu bölgede altın faaliyetlerini, altın ticaretine alımda ve satımda yüzde 5 vergi konuldu. Altın bir ödeme aygıtı ve enstrümanıdır. Yani bir sermayedir. Üzerinde transfer ile alım ve satım ile ilgili oranlar çok düşüktür. Bindelik rakamlar vardır içinde. Siz her harekette, yüzde 5 aldığınız zaman bu ekonominin asla kabul etmeyeceği öz sermayenin vergilendirilmesidir. Dolayısıyla o coğrafyada altın ticareti çok yoğun bir şekilde Türkiye'ye doğru transfer ediliyor. Biz de buna 'Evet' diyoruz. Türkiye olarak biz altın işlemede ve altın ticaretinde merkez olmak istiyoruz. Onun için bu 'düzeltme' dediğimiz süreçte 2018'de de böyle bir şişkinlik olma ihtimali var"  dedi.

Haber Merkezi
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi