4 Ağustos 2022 Perşembe

Kocasert büyüme rakamlarını değerlendirdi

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yılın ilk çeyreğine ilişkin açıklanan büyüme verilerinin son derece umut verici olduğunu söyledi. 

12-06-2017 15:27:51

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, açıklanan büyüme verilerini değerlendirdi. Büyüme rakamlarının ilk çeyrekte yüzde 5 gerçekleştiğini belirten Kocasert, ekonomistlerin ve piyasaların beklentisinin yüzde 3,5 dolaylarında olduğunu bunun yüzde 5’lere kadar çıkması ekonominin son derece umut verici olduğunu belirtti.

Net ihracatın geçen sene büyümeye negatif bir katkı yaptığını hatırlatan Kocasert, bu sene ise ihracatın net büyümeye yüzde 2,2 olduğunu belirti. Kocasert, “İhracatta Atılım Yılı ilan edilen 2017’de net ihracatın büyümeye pozitif katkısı ülkemiz adına elbette son derece önemli. Yatırımların da büyümeye pozitif katkı vermesi ve bugün açıklanan yüzde 5’lik veriyle birlikte, uluslararası kuruluşların yılsonu tahminlerini yukarı yönlü revize edebileceğini düşünüyorum. Orta Vadeli Program’da 2017 yılı için öngörülen büyüme yüzde 4,4, ancak bu sene gerçekleştirilen reformlar ve sağlanan destekler sonucunda yatırım, ihracat, üretim ve istihdam rakamlarında sağlanacak artışlarla birlikte, orta vadeli program hedefimiz olan büyüme rakamına ulaşacağımız ve hatta yüzde 4,4’lük hedefimizi geride bırakabileceğimiz kanaatindeyim” diye konuştu. (İHA)

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi