KOBİ’lere yeni destek paketi

KOBİ niteliğindeki firmalara Kredi Garanti Fonu  desteğiyle 1 milyon TL’ye kadar kullandırılacak olan 1 yılı ödemesiz 60 ay vade ile kullandırılacak kredi için 16 banka ile anlaşma imzalandı. KOSGEB’in Başkan Yardımcısı Salih Tuna Şahin, perşembe günü Sanayi Odası’nın davetlisi olarak Denizli’ye gelip yeni destekleri anlatacak.

16-04-2019 11:40:59

Toplamda 3 milyar TL’lik bir kredi hacmi yaratması beklenen yeni kredi paketi, Avrupa Yatırım Fonu’nun COSME projesi kapsamında Türkiye’ye verdiği 126 milyon liralık hibe desteğine dayanıyor. Ticari hayatın gündeminde ilk sıraya oturan bu kredi paketi ile ilgili Denizli Sanayi Odası,  18 Nisan Perşembe günü COSME projesinin ulusal koordinatörü KOSGEB’in Başkan Yardımcısı Salih Tuna Şahin’i Denizli’de ağırlayacak.  KOSGEB tarafından verilen desteklerin yanı sıra COSME projesini de anlatacak olan Şahin’in konuşmacı olarak katılacağı program, Denizli Sanayi Odası üyelerine açık olarak gerçekleştirilecek. KOBİ Teknoyatırım, KOBİGEL – Kobi Gelişim Destek Programı, İşbirliği Destek Programı, Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı, COSME Projesi konularından bahsedecek olan Şahin. konuşmasının ardından şirket yetkililerinin sorularını yanıtlayacak. 

KOBİ’ler için düzenlenen kredi paketi ve desteklerde çalışan sayısının  250'den az ve yıllık cirosu 125 milyondan az olan şirketler faydalanabiliyor. Bu koşulları sağlayan şirketlerin yetkilileri Denizli Sanayi Odası’nın web sitesinden kayıt yaptırıp toplantıya katılabilecek ve faydalanabilecekleri kredi ve desteklerle ilgili bilgi sahibi olabilecek. 

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi