30 Temmuz 2022 Cumartesi

KOBİ başına 750 bin TL hibe desteği

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), 30 milyon bütçeyle ilan ettiği ‘Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek Programı’ kapsamında, KOBİ’lere 750 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak.

04-04-2019 11:53:32

GEKA, 18 Şubat’ta toplam 30 milyon bütçeyle ilan ettiği “Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek Programları” kapsamında Denizli, Aydın ve Muğla’da KOBİ statüsündeki işletmelere mali destek sağlayacak. Programdan yararlanmak için tanınan başvuru süresi 6 Mayıs’ta sona erecek. “Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek” programlarından oluşan proje teklif çağrısını bölgedeki KOBİ statüsündeki işletmelere duyuran GEKA, 30 milyon liralık kaynağı projeleri uygun bulunan işletmelere kullandıracak. Bu programla Güney Ege Bölgesi’nde yüksek katma değer ve yenilik odaklı sanayi üretiminin artırılması, sektörlerin rekabet gücünün geliştirilmesi ve temiz üretimin bölgede yaygınlaştırılması ile çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması hedeflendi.

Kar amacı güden işletmelere yönelik 25 milyon lira bütçeli programla, yüksek katma değerli ve yenilikçi ürünler üretilmesi ile tasarım ve markalaşma kapasitesinin artırılmasına yönelik uygun projelere asgari 750 bin TL’ye kadar destek sağlanacak. Yine KOBİ’lerin uygun başvuru sahibi olduğu kar amacı güden işletmelere yönelik “Temiz Üretim Mali Destek Programı”nda ise, 5 milyon TL’lik bir bütçe temiz üretimin bölgede yaygınlaştırılması ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla uygun projeler için kullandırılacak. Atıkların kaynağında azaltılması, suyun etkin kullanımı ve atıklardan yüksek katma değerli ürün ve/veya enerji üretimi programın öncelikleri olacak. Bu program kapsamında projelere GEKA tarafından 500 bin TL’ye kadar kaynak aktarılacak. Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi