Kızılcaköy'de jeotermal enerji santraline karşı çıkan köylülere Denizli’den destek geldi

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kızılcaköy'de yapılmak istenen jeotermal enerji santraline karşı çıkan köylülere Denizli’den destek geldi.   Büyük Menderes Havza İnisiyatifi Denizli Bileşenleri adına açıklama yapan Ahmet Ergun, JES’e karşı olmadıklarını ancak verimli Aydın Ovası’nın yok olmasına izin vermeyeceklerini belirtti. 

12-12-2018 10:59:50

Denizli’de TMMOB İKK,  KESK Şubeler Platformu, Diş Hekimleri Odası ve Denizli Barosu’nun da dahil olduğu Büyük Menderes Havza İnisiyatifi Denizli Bileşenleri, Kızılcaköy arazisine yapılmak istenen santrale karşı çıkıp,  100 gündür direnen köylülere destek verdi.  

DGC’de düzenlenen basın toplantısında katılımcılar adına basın açıklamasını Büyük Menderes Havza İnisiyatifi Denizli Bileşenleri sözcüsü Ahmet Ergun, Aydın Ovası’nda 36. Jeotermal enerji santralinin  diğerleri gibi birinci sınıf tarım arazisi üzerine yapılmak istendiğini belirterek, “Bu durumun yol açtığı sonuç incir, zeytin ve diğer tarım ürünlerine, yaşam alanlarına zarar verecektir. Türkiye’nin en kaliteli incir ve zeytinlerinin göreceği zarar kadar,  Kızılcaköy’ün hemen yanı başında yer alan ve Aydın’ın içme suyunu karşılayan İkizdere Barajı’nın da tehdit altında olduğu açıktır. Bu nedenle Kızılcaköylüler 100 gündür direniyor. Bizler Kızılcaköylülerin bütün kaygılarını paylaşıyoruz.  Demokratik hak arama mücadelesinde yanlarında olduğumuzu bildiriyor, yetkilileri göreve çağırıyoruz” dedi. 

TMMOB İKK  İl Sekreteri Mehmet Sarıca ise endişelerini , “JES ve HES’e karşı değiliz. Ancak burada  verimli Aydın Ovası zarar görecek, zeytin ve incir ağaçları zarar görecekse buna da izin vermeyiz. JES başka bir yerde kurulabilir, JES’in alternatifi vardır. Ancak  Aydın Ovası bir tane. Başka Aydın Ovası yok” sözleriyle dile getirdi. Büyük Menderes Havza İnisiyatifi Denizli Birleşeni üyeleri, Kızılcaköy’ü ziyaret edeceklerini ve  direnen kadınlara destek vereceklerini belirtti. 

Şengül BOZ

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi