Kılıçdaroğlu ve Akşener, Millet İttifakı adaylarına destek istedi

Millet İttifakı liderleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilk ortak mitinglerini Denizli’de yaptı. 29 Ekim Bulvarı’nda düzenlenen mitingde iki lider, Büyükşehir ve 19 ilçe başkan adayını tanıtıp yerel seçimlerde destek istedi. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın çıkara dayalı kurulmadığını belirtip, “Bizim işbirliğimiz vatanımızı, güzel ülkemizi, şanlı bayrağımızı koruma işbirliği” derken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, “Bu arkadaş kutuplaştırarak, birbirimizle dönüştürerek, düşman ederek bir politikayı 17 yıldır sürdürüyor. 31 Mart’ta kulağını şöyle bir çekin” şeklinde konuştu.

07-03-2019 16:43:48

Millet İttifakı’nı oluşturan CHP ve İYİ Parti liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, yerel seçim çalışmaları kapsamında ilk ortak mitinglerini Denizli’de 29 Ekim Bulvarı’nda düzenledi. İki partinin seçmenlerinin yoğun ilgi gösterdiği ve meydanın dolduğu miting alanına önce Meral Akşener geldi.  Mitingin öncesinde İYİ Parti’nin Büyükşehir Adayı Ümit Bahtiyar’ın projelerinin tanıtımı yapıldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Burdur’dan alana gelmesinin ardından miting başladı. Büyükşehir Adayı Ümit Bahtiyar, projelerinde ekonomik sorunları dikkate alarak üretimi öne çıkardıklarını belirterek, “Üreten Denizli modeliyle kente yakışır bir şekilde sanatta, bilimde, turizmde, sanayide üreteceğiz” dedi.

İlk konuşmayı Kılıçdaroğlu yaptı

Miting alanını dolduranlara ilk konuşmayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Denizli’yi iyi bildiğini, Kuvayı Milliye’nin kalbinin attığı kent olduğunu söyleyen  Kılıçdaroğlu, “Hiç endişe etmeyin, hakkı hukuku ve adaleti bu ülkeye getirinceye kadar mücadelemiz sürecek. Ben Denizli’yi gayet iyi biliyorum. Kuvayi Milliye’nin kalbinin attığı yerdir, sanayi, tarım, sanat, tarih kentidir Denizli. Allah’ın izniyle sizlerin oylarıyla Denizli’nin kaderini değiştirmeye talibiz. Bize bu görevi verin, Denizli nasıl bölgenin en güçlü markası oluyor görün” dedi.

“Yetki verin sorunları çözelim”

Denizli’nin 20 yıldır AK Partili başkanlar tarafından yönetildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “20 yıldır Denizli’yi yönetiyorlar. Hangi sorununu çözdüler. Sanayiye bakıyorsunuz, tarıma bakıyorsunuz, caddeye, mutfağa, istihdama bakıyorsunuz sorun var. Denizli’nin üretme gücü var. Bu güç iyi kullanıldığı zaman Denizli’nin pek çok sorununu çözmek mümkündür. Destek verin, yetki verin Türkiye’nin sorunlarını çözelim. Akla, mantığa, birlikteliğe, birlikte yaşamaya, huzura, mutluluğa ihtiyacımız var, üretime ihtiyacımız var. Bu ülkede huzur içinde yaşamaya ihtiyacımız var. Bunu başarmaya söz veriyorum size. Üretimi de büyüteceğiz, işsizlikle mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Erdoğan’a yüklendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın manava, hal esnafına, vatandaşa terörist dediğini, emeklilikte yaşa takılanlara ‘türedi’ dediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Hal esnafını, manavı terörist ilan ettiler. Emeklilikte yaşa takılanlara  türedi dediler. Kendi ülkesinin vatandaşına türedi diyen bir Cumhurbaşkanı olabilir mi?  Nasıl çiftçi sandığa giderken ders vermek istiyorsa, emeklilikte yaşa takılanlar da sandığa gidecekler ve bir ders verecekler. Patates kuyruğu dünyanın en önemli varlık kuyruklarından birisi.  Laf aramızda kimseye söylemeyin; en büyük varlık kuyruğumuz işsizlik kuyruğu. Bundan daha büyük varlık kuyruğu olabilir mi. Bir ülkeyi yöneten bir kişi böyle bir dil kullanıyor. Sizinle alay eden kişiye sandıkta ders verin. Herkese para yok diyorlar, işçiye çiftçiye.  Londra’da 149 milyar  lira bir avuç tefeciye ödüyorlar, millete para yok diyorlar. Millete faiz haram deyip malı götürüyorlar. Sarayda oturursun kilosu 4 bin liralık çay içersin vatandaşa gelince , ‘Sen nasıl geçiniyorsan geçin’ dersin” şeklinde konuştu.

“Bizim işbirliğimiz vatanımız için”

Seçmenden 17 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AK Parti’ye yerel seçimlerde “Yetti gari” demesini isteyen Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın kuruluş gerekçesini de, “Cennet gibi ülkede cehennemi yaşıyoruz. Bunu hak ediyor muyuz? Bu memleket bunu hak ediyor mu. Sandığa giderken vatanımız, bayrağımız, milletimiz için güzel ülkemiz için gideceğiz. Vicdanımıza soracağız, eski alışkanlıklarımıza değil. Türkiye’yi bu hale getirenlere bir ders vereceğiz. Bizim işbirliğimiz özel bir çıkara dayalı değil. Onların ki gibi değil. Bizim işbirliğimiz vatanımızı, şanlı bayrağımızı koruma işbirliği. Bu ülkenin çıkarları huzuru, iyiliği için mücadele ediyoruz. Bizim mücadelemiz millet, bayrak, güzel görkemli Türkiye mücadelesidir, kadın erkek eşitliği mücadelesidir. Hepinize inanıyorum. Denizli’nin yüzünü güldüreceksiniz” dedi.

“Teröristler, nasılsınız, iyi misiniz?” 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise konuşmasına, “Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizlililer nasılsınız iyi misiniz? Evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan teröristler nasılsınız, iyi misiniz?” cümleleriyle başladı. Akşener, “Şakası bile ne kadar kötü, acı değil mi?  18 milyona yakın seçmene terörist diyen bir cumhurbaşkanı. Bunun ne kadar ne kadar çirkin, kötü tanımlama olduğunu biliyorsunuz. Bu arkadaş kutuplaştırarak, birbirimizle dönüştürerek, düşman ederek bir politikayı 17 yıldır sürdürüyor. Ama bu defa pabuç pahalı. Hangi siyasi partiye oy verirse versin Cumhur İttifakı’na oy veren kardeşlerime sesleniyorum. MHP, Ak Parti seçmenine sesleniyorum. Sizler bizim için bu ülkenin vatansever kardeşlerimizsiniz. Sakın ola ki;  bu arkadaşın sözlerine aldanıp, bir kalp kırpmayın. 1 Nisan’da birbirinizin yüzüne bakacaksınız. Bu bir yerel seçim. Yani ne ben, ne Kılıçdaroğlu, Bahçeli Erdoğan oylanmıyoruz, tartıya çıkmıyoruz. Siz muhtar, belediye başkanı seçeceksiniz. Türkiye’yi yerel seçimlere mehter marşıyla savaşa götürüyormuş gibi bu dili cezalandıracaksınız” dedi. 

“Şımardılar, şımardı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Akşener, “Şımardılar, şımardı. Kibirlendi, sizin içinizden çıktığını iddia etmişti, ama 300 korumayla geziyor. Milletin adamı tepede helikopterle geziyor, aynı arabadan 20 arabayla geziyor. Kibirlenme padişahım senden büyük Allah var. Onun için Denizli’den başlayarak, İstanbul’u aldık, Bursa alındı, Ankara alındı, Denizli’yi, Balıkesir’i, Samsun’u, Antalya’yı,  Adana, Mersin’i de alıyoruz. Ben bu arkadaşı iyi tanırım. 31’i akşamı bu saydığım yerlerde ışıklar yandığı zaman yarımda çıkacak. Diyecek ki;  aziz milletim verdiniz mesajı aldım. Sonra hemen bakanlar değişecek. Ekonomi Bakanı, Tarım bakanı girecek. Ondan sonra şöyle bir bakacak gözünüzün içine, ilk defa 17 yıl sonra seçmen velinimet olacak. 31 Mart günü sandığa gittiğinizde şu kulağı bir çekeceksiniz, kıpkırmızı olacak. Göreceksiniz; 1 Nisan’dan itibaren elektrik, mazot, doğalgaz zammı geri gidecek, EYT’lilere türedi dediğine pişman olacak” diye konuştu.

Anne terliği atın

Akşener, kadın seçmenlerden yerel seçimlerde iktidara anne terliği atmalarını isteyerek, “Anne terliğini atarsanız, 1 Nisan’dan itibaren seçmen velinimet olacak, terörist olan çiftçiye ne yapayım abi diyecek, emekli kardeşlerim anladım diyecek. Çünkü 2023’te arkadaş tartıya çıkacak. Dört yılda rahat etmek, çocuğunuzun iş bulmasını, istihdam yaratılmasını, Denizli gibi sanayi kentinin fabrikalarının kapanmamasını istiyorsanız bu şekilde kulağı çekeceksiniz ve kızartacaksınız. Eğer bu kulak çekilip dediklerim olmazsa benden hesap sorun.  Aksine davranırsanız o zaman zam furyasının altında inim inim inleyeceksiniz” dedi. 

İktidarın Cumhuriyetin tüm kazanımlarını sattığını, son olarak Sakarya’daki Tank palet Fabrikası’nı sattığını belirten Akşener, fabrikanın geri alınması halinde üç aylık maaşını bağışlamayla hazır olduğunu söyledi. Cumhur İttifakı’nın beka söylemini de eleştiren Akşener, “Beka meselesi varsa 17 yıldır yönetiyorsun, varsa sebebi sensin. 793 şehit var, bunun hesabını verdin mi kardeşim sen. Haburu’u Oslo’yu Dolmabahçe’yi hep beraber hatırlarız. En önemlisi hendekler kazılırken, valiye, askere, polise kafasını çevirttiler, Eğer sıfır terörle aldığın bu ülkede beka sorunu varsa sebebi sensin. Ama biz bunları niye yapıyorlar. Ekonomiyi konuşmayalım diye yapıyorlar. İnadına ekonomiyi konuşacaksınız. Bu parmak sallamanın ortadan azarlamanın ortadan kalkması için bu kulağı çekin. Öyle bir çekin ki, karşınızda hazır ola geçsin. Kulak çekerseniz Denizli marka şehir haline gelir” diye konuştu.

Akşener’in konuşmasının ardından Büyükşehir Adayı Ümit Bahtiyar ile Millet İttifakı’nın 19 ilçedeki adayları tek tek kürsüye çağırıldı. İki genel başkanın adaylarla katılımcıları selamlamasıyla miting sona erdi.

Osman Nuri BOYACI-Ayhan AKAR

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi