30 Temmuz 2022 Cumartesi

Kent trafiğinin kalbi olan Üçgen Köprülü Kavşakları projesi yükselmeye devam ediyor

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ulaşımda kenti çağ atlatacak Üçgen Köprülü Kavşakları projesi hızla yükseliyor. Rüya projenin Ekim ayında hizmet vermeye başlayacağını müjdeleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilk viyadük ayağına çıkarak çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Projede viyadük temelleri ile iki adet alt geçidinin betonarme inşaatı da bitirildi. Başkan Osman Zolan, “Üçgen Köprülü Kavşakları ulaşım projeleri içerisinde en önemli projelerimizden birisi. Denizli trafiğine nefes aldırmak için buraya dokunmamız gerekiyordu. Bu projenin her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüldü ve tamamlandığında güzel bir eser ortaya çıkacak” dedi.

30-05-2017 13:10:50

Denizli'nin ulaşımda kanayan yarası haline gelen ve uzun süredir yapılması beklenen Üçgen Köprülü Kavşakları projesi hızla yükselmeye devam ediyor. Denizli trafiğinin kalbi olan ve hayati bir önem arz eden projede çalışmalar aralıksız devam ederken, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Zolan'a Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve Ali Aydın, Fen İşleri Dairesi Başkanı Nuri Çevni, Ulaşım Dairesi Başkanı Niyazi Türlü ve çalışanlar eşlik etti. İzmir, Ankara ve Antalya yolarının bağlandığı, şehir içi ve şehirlerarası trafiğin en yoğun olduğu bölgedeki projenin tamamlanması ile kentin rahat bir nefes alması beklenirken, Üçgen Köprülü Kavşakları'nda viyadük temelleri tamamlandı. 

2 alt geçidin betonarme inşaatı bitirildi

Viyadük ayaklarının hızla yapımının sürdüğü projede, tabyaların monte işlerine başlanacağı ifade edildi. Üç katlı olarak planlanan projede 2 alt geçidin betonarme inşaatı da bitirilirken, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilk viyadük ayağına çıkarak çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Osman Zolan, burada yaptığı açıklamada, Üçgen Köprülü Kavşakları projesinin tamamlandığında Denizli trafiğinin yanı sıra bölgenin de bu proje ile rahatlayacağını belirtti. Projenin sadece Denizli’ye değil bölgeye de hizmet edeceğine dikkat çeken Başkan Zolan, “Denizli, bölgenin bağlantı noktası ve Üçgen de bu bağlantı noktasının adeta kalbi durumunda. Biz buraya neşter vurarak, hem şehir trafiğinin hem de şehirlerarası trafiğin akmasını sağlayacağız" dedi.

Zamandan ve yakıttan büyük tasarruf 

Üçgen Köprülü Kavşakları projesi tamamlandığında bekleme süresinin olmayacağını vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Üçgen Köprülü Kavşakları ulaşım projeleri içerisinde en önemli projelerimizden birisi. Denizli trafiğine nefes aldırmak için buraya dokunmamız gerekiyordu. Bu projenin her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüldü ve tamamlandığında güzel bir eser ortaya çıkacak" diye konuştu. Denizli'de trafiğin en yoğun olduğu bölgelerin başında Üçgen'in geldiğini kaydeden Başkan Zolan, "Bu proje ile hem zamandan hem yakıttan tasarruf edeceğiz. Çevreye salınan egzoz gazının azalması bölgenin ve şehrin hava kirliliğini de azaltacak. Üçgen Köprülü Kavşakları Denizli’nin vitrini olacak” dedi.   

Ekim'de hizmet vermesi hedefleniyor 

Üçgen Köprülü Kavşakları projesinin olağanüstü bir durum olmaması halinde ekim ayında hizmete almayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Zolan, "Projemiz Denizlimizin çehresini değiştirecek. Halkımıza sabırları ve destekleri dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Projemizi en kısa sürede hizmete sokmak için yoğun çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Denizlimize ve ülkemize şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi