27 Temmuz 2022 Çarşamba

Keçeci: Turizm sektörünün çözümü yanlış yerde aranıyor

Bayram tatilinin 10 güne uzatılıp uzatılmaması tartışması işadamlarını da ikiye böldü. Bayram tatili tartışmalarıyla ilgili bir yorum da Denizli Sanayi Odası (DSO)Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci’den geldi. Keçeci, “Şu anda ekonomimizin en çok ihtiyaç duyduğu şey üretmektir; tatil yapmak değil. Turizm sektörünün çözümü yanlış yerde aradığı kanaatindeyim” dedi.

10-08-2017 18:20:56

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasıyla ilgili tartışmalarla ilgili yaptığı açıklamada,  sanayiciler olarak son anda açıklanan idari tatillerin kendilerini zor duruma soktuğunu söyledi. 
 
Keçeci, “Biz sanayiciyiz, belli bir takvime uygun olarak üretim yapıyoruz. İhracat yapan sanayicilerimiz için bu takvim daha da kesin. Gerek iç piyasadaki gerekse dış piyasadaki en önemli rekabet unsurlarımızdan biri termin; ancak 1-2 hafta önce ilan edilen idari tatiller bizim termin sürelerimizi alt üst ediyor. Resmi tatilin ne zaman olduğunu bırakın bir seneyi 5 sene öncesinden biliyoruz ve ona göre üretim ve ihracat planlarımızı yapıp ona göre termin veriyoruz. 2 günlük idari tatil, özellikle ihracat yapacak olan sanayicilerimizi çok zorlayacak; belki de terminlerin gecikmesinden ötürü ceza yemelerine sebep olacaktır” dedi.

“TURİZM SEKTÖRÜNÜN ÇÖZÜMÜ YANLIŞ YERDE ARANIYOR”
Turizmcilerin yerli turist talebini de haklı gördüğünü belirten Keçeci “Turizm sektörü temsilcilerinin de kendilerine göre taleplerinin haklı olduğunu biliyorum ancak konuyu milli ekonomi açısından değerlendirecek olursak 2 günlük eksik üretim ve ihracat, turizmcinin yerli turistten elde edeceği kazançtan çok daha fazla. Ekonomi Bakanımız da dile getirdi; şu anda ekonomimizin en çok ihtiyaç duyduğu şey üretmektir; tatil yapmak değil. Turizm sektörünün çözümü yanlış yerde aradığı kanaatindeyim” diye konuştu. 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi