KBB, akredite oldu

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri ‘nde akredite edilen birimlere Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı da eklendi. Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Yeterlilik Kurulu tarafından akredite edilen birim Türkiye’de akredite olan 19. eğitim kliniği olma özelliğini kazandı.

14-02-2018 18:54:36

Pamukkale Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Yeterlilik Kurulu tarafından akredite edildi. Uzun bir hazırlık sürecinden sonra tamamlanan dosya kabul edildi. Akreditasyon jürisi tarafından ziyaret edilen  Kulak Burun Boğaz Kliniği’nin altyapısının, eğiticilerin yeterliliklerinin, hasta sayı ve çeşitliliğinin tam olduğu ve iyi bir eğitim kliniğinin bütün unsurlarına sahip olduğu tescillendi.

Pamukkale Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı, 1994 yılında  Doktorlar Caddesi’ndeki eski binada faaliyete geçti, 2002 yılında kampüsteki hastaneye taşındı. KBB Anabilim Dalı’nda şu an 5 öğretim üyesi, 5 asistan hekim, 11 hemşire, 4 odyometrist ve 4 sekreter görev yapıyor. Birim hakkında bilgi veren Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, “ Bölümümüzde teknolojinin bütün olanakları kullanılarak, her tür hastalık için dünyada mevcut olan bütün tedavi çeşitleri uygulanabilmektedir. Yılda yaklaşık 40 bin hasta muayene edilmekte, 2 bin hasta ameliyat edilmektedir. Türkiye’de akredite olan 19. Eğitim kliniği olma özelliği kazandık. Uzman kadromuzla hastalarımıza en iyi sağlık hizmetini vermeye devam edeceğiz” dedi.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi