30 Temmuz 2022 Cumartesi

KAZIM ARSLAN’DAN YENİ ANAYASA ELEŞTİRİSİ

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan çiftçilerin, sanayici ve ihracatçıların zor durumda olduğunu ve anayasa sürecinin sektörlere bir getirisinin olmayacağını belirterek, \'Bugün çiftçi can, iktidar başkanlık derdinde\' dedi.

21-01-2017 13:36:04

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, tarım ve hayvancılık sektörlerinde üreticilerin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, anayasa değişikliğinin sektörlere bir getirisinin olmayacağını söyledi. Denizli\'deki tütün teslimi yapan üreticilerin daha önce tüccarla 16-17 liraya pazarlık yaparak sözleşmeye bağladığı tütününü 11-12 liraya tüccara teslim etmek zorunda kaldığını vurgulayan Arslan, \'Tüccarla tütün üreticisi arasında önceden yapılmış miktar ve fiyat anlaşması var. Bazı tüccarlar sözleşmeye uymayarak, önceden belirledikleri 17-18 Türk liraya anlaştıkları fiyata uymayarak, tütün üreticisinin elinden 10-12 TL gibi fiyatlarla tütünü teslim alıyor. Hayvancılık yapan, et ve süt üretimini gerçekleştiren çiftçimizin sütünü satamadığı, sattığı parasını da alamadığına ilişkin şikayetler geliyor. Bunların takibini Bakanlık zaman kaybetmeden yapmalıdır. Bugün çiftçi can, iktidar başkanlık derdindedir\' dedi.

Sanayici ve esnaflarında zor durumda olduğunu, ödemelerini yapamayan iş dünyasının borçlarını 4 ay ötelemenin bir işe yaramayacağını vurgulayan Arslan, borcu bulunanlara en az 1.5 yıl erteleme getirilmesi gerektiğini savundu. Piyasalardaki para darlığının, piyasadan çekilen paradan kaynaklandığını belirten Arslan, \'Sanayide üretim ve ihracat beklentisi düşerken, cari açığımız artıyor, dış ticaret açığımız fazlalaşıyor. Türk lirası dolar karşısında 1 yılda yüzde 21 değer kaybediyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sürekli fakirleşirken OHAL adı altında çok daha zor günler bizi bekliyor. O nedenle nasıl ki olağanüstü hali 3 ay yetmedi, 3 ay yetmedi bir daha, bir daha 3 ay istiyorsanız. Bu üreticilere, bu borçlulara 4 ay sonra yeni bir 4 daha, yeni bir 4 ay daha vermek zorunda kalacaksınız\' diye konuştu

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi