Kaymakamın sitemi

Muğla Vali Yardımcısı Beyazit Bestami Alkan, 1985 yılında kaymakam olarak görev yaptığı Çameli’de hayata geçirdiği ceviz projesi ile balık projeleri ve anılarıyla katıldığı yarışmada başvurusunu dikkate almayan Türk İdareciler Derneği’ne isyan etti.

15-01-2018 16:19:31

Türk İdareciler Derneğinin,10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla düzenlediği yarışmaya Çameli eski Kaymakamı, Muğla Vali Yardımcısı Beyazit Bestami Alkan,  40 yıllık idarecilik hayatında unutamadığı ve devlet bütçesinden hiç para harcamadan Denizli Çameli ilçesinde uyguladığı ceviz ve balık projeleri ile sonrasında yaşanan anılarla katıldı. Yarışmaya kendisinden başka katılan olmadığını ve başvurusunun dikkate alınmadığını öğrenen Alkan, derneğin uygulamışına tepki gösterdi.

 Muğla Vali Yardımcısı BeyazitBestami Alkan, “Derneğimize ve düzenlediği yarışmaya özenle hazırlanıp katıldım. Öğrendiğim kadarıyla benden başka yarışmaya katılan da olmamış. Ancak, dernek yarışmayı kendiliğinden iptal edip bizim yazıyı dikkate bile almamış. Basit bir mesele de olsa derneğin uygulamasını üzüntü ile karşıladım” diyerek dernekten istifa edeceğini belirtti.

Türk İdareciler Derneği Genel Başkanlığı'na sitemini  dile getiren yazı gönderen Vali Yardımcısı Beyazit Bestami Alkan, “Size kaymakamlığımın ilk yıllarında görev yaptığım Denizli Çameli ilçesi ile ilgili bir anımı göndermiştim. Göndermiş olduğum anımın, değerlendirilmemiş olduğunu, internet sitenizdeki davetiyeden öğrenmiş bulunuyorum. Bu anı ,Türk İdareciler Derneği Değerlendirme Kurulu’nca değerlendirmeye, ne hikmetse alınmamıştır ya da layık görülmemiştir. Değerlendirilmeme gerekçesini gerçekten, artık  merak etmiyorum. Bu anıda anlatılan çalışmalarda, 25 kuruş da olsa devletin bütçesinden , hiçbir kuruş harcanmamıştır. Ama tahmin ve takdir edebileceğiniz gibi, Çameli' ne ve ülkemize milyonlarca lira  katma değer yaratılmıştır. Bu konu, Sadık Aksoy ve Ramazan Sönmez’den ve ayrıca Google'dan tahkik edilebilirdi. Çünkü, her ikisinin de telefon numaralarını ve anı ile ilgili haber fotokopilerini dosyaya eklemiştim. Tümü mülki idare amiri olan değerlendirme kurulu üyelerinin, bunu dikkate almamış olmasını, üzüntüyle karşılamış olduğumu da özellikle belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi. İHA

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi