Kayakçılar Bozdağ’a tesis istiyor

Türkiye Kayak Federasyonu İl Temsilcisi Fikret Kocaman, Kış turizmine katkı sağlaması düşünülen Bozdağ Kayak Merkezi’nin bakımsız olduğunu ve merkez ile ilgili verilen sözlerin yerine getirilmemesinden dert yandı.

10-10-2017 19:12:03

Türkiye Kayak Federasyonu İl Temsilcisi Fikret Kocaman, Bozdağ Kayak Merkezi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Havalar soğumaya başlayınca ilk aklımıza gelen spor dalı kayak sporu oluyor. Senelerce emek verilerek, Egemizin en uzun pistlerine sahip, ülkemizin de sayılı Kayak Merkezlerinden olmaya hazırlanan Bozdağ Kayak Merkezi’nde ilgisizlik hat safhada” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından işletmeciliğinin Beltaş'a verildiğini hatırlatan Kocaman,  “Denizli Kayak Merkezimiz ne yazık ki geçen sene yapılan yatırımlarla aynen bu sen de devam edeceğe benziyor. İlgisizlik hat safhada. Gerek Beltaş Müdürü, gerekse diğer yetkililer ile yaptığımız görüşmelerde maalesef hiçbir ilerleme kaydedilemiyor. Çok acilen yapılması gerekli günübirlik tesislerin bu sene yapılması planlanmış iken sezona yaklaşılmasına rağmen hiçbir hareket görülmemekte, keza Kayak Federasyonumuza bağlı iki kulüpten biri olan ve bünyesinde yaklaşık 50 e yakın lisanslı sporcu barındıran NİKADOS kulübümüzün, Bozdağ da bulunan, çocukların antrenman hazırlıkları ve malzemeleri için kullandıkları konteynırlar bile kaldırılmakta” dedi.

Kocaman, Bozdağ Kayak Merkezi ile ilgili açıklamalarına şöyle devam ediyor:

“ Yol çalışmalarında ise bazı tehlike arz eden yerler onarılmaya çalışılsa da geçtiğimiz sezon sözü verilen sıcak asfalt veya şose taşı döşeme işleri de askıya alınmış durumda. Halbuki geçtiğimiz sezonda her hafta sonu yaklaşık 8-10 kişiye hizmet veren paha biçilmez teleski ve telesiyejlere sahip olan bu merkezimizin acilen yapılması gerekenlerini de defalarca dile getirmiştik. Yeklilerimizden, Denizli Turizmine muazzam katkısı olan bu Kayak Merkezimize olan ilgilerinin daha fazlasın rica ediyor ve acil bu eksiklerimizin tamamlanmasında ilgilerini rica ediyoruz ki Ülkemize ve Denizli’mize layık sporcular yetiştirebilelim.”

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi