3 Ağustos 2022 Çarşamba

“Karma eğitim tartışması utanç verici”

Yeni eğitim-öğretim yılına karma eğitim tartışmasının gölgesinde başlamanın Türkiye’nin utancı olduğunu söyleyen CHP’li Biçer Karaca, çağın doğa hakları perspektifiyle uyumlu, çevresel sorunlarını asgariye indirmiş, yeşil bir geleceği bugünden inşa etmek için Milli Eğitim Bakanı’nı harekete geçmeye çağırdı.

18-09-2018 16:05:25

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Türkiye’nin yeni eğitim-öğretim yılına karma eğitim tartışmasıyla başlanmasını “eğitimde başarımızın dünya sıralamasında neden en sonlara düştüğünün kanıtı, kadını tehlike olarak gören çağdışı bir zihniyetin ürünü” olarak değerlendirdi. Karaca, “Çocuklarımıza ve gençlerimize nitelikli, bilimsel ve çağın gereklerine uygun bir eğitim sunamıyorlar ve bu gerçeği karma eğitim tartışmasıyla gizlemeye çalışıyorlar” şeklinde iktidarı eleştirdi.

Çocukların, birey olarak sahip olduğu hakların yanında sadece çocuk olmalarından dolayı da bireysel ve kolektif haklara sahip olduğunu belirten Gülizar Biçer Karaca, “Çocuğu korumaya yönelik tedbirlerin yanı sıra devletlerin, çocukların içinde bulundukları çevre ve koşulları geliştirmeye yönelikönlemler alması ve iyileştirmeler yapması gereklidir. Değişen dünya ve gelişen teknoloji; çocukların içinde yaşadıkları doğadan giderek uzaklaşmasını, kopmasını, gerçeklik algılarının aşınmasını, hareket alan ve kabiliyetlerinin kısıtlanmasını, temel yaşam becerilerinin değişimini ve diğer başka yaşamsal zorlukları beraberinde getirmektedir. Çocuklarımızın doğanın bir parçası oldukları bilinciyle yetiştirilmesi için; doğa ve hayvan sevgisi, ekolojik yaşamın önemi, hava, su ve toprak kirliliğinin önlenmesi, geri dönüşümün önemi, çevre için tehlike oluşturabilecek atıklar, atık sular, evlerde uygulaması gereken tasarruf önlemleri konuları müfredattaki ders içeriklerine girmeli ve bu alanda yeni dersler ve projeler organize edilmeli” dedi. 

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi