Kariyerde temel hedef topluma fayda

Pamukkale Üniversitesi Bekilli Meslek Yüksekokulu’nda Kariyer Olmak  semineri gerçekleştirildi. Seminerde öğrencilere kariyerlerine yön verirken, dikkat etmeleri gereken konular anlatıldı.

19-03-2018 16:13:51

Bekilli Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda Final Okulları’nın desteğiyle gerçekleştirilen ve Kariyer Koçu Yelda Yolay Kazanoğlu’nun konuşmacı olduğu seminere öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Seminerde katılımcılar, kariyerin yaşamın ta kendisi olduğunu, kişisel farkındalığın hayatı yönlendirme üzerine etkisini ve kariyer açısından önemini öğrenirlerken, Ulusal Kelebek Projesi hakkında da bilgi sahibi olma imkânı buldu.

 Kariyer yolunda başarının, yaşamımızda ödün vermediğimiz değerler ve sahip olduğumuz duruş etrafında şekillendiğini belirten Yelda Yolay  Kazanoğlu, kariyer hedefinde temel noktanın paradan ziyade topluma sağlanacak faydalar olacağına dikkat çekti.

Bu hedefin, kişinin özsaygısını yükselterek, kendisini alkışlamasına yol açacağını belirten Kazanoğlu, “Kelebeğim Olur Musun”’ isimli kitabından okuduğu bir şiirle,  bu alkışların insanın karşısına çıkabilecek tüm engeller karşısında yılmadan ilerlemesine yol açan temel motivasyon olduğunu belirtti. Seminerin sonunda öğrencileri topluma fayda sağlamaya hemen  başlamaya davet eden Kazanoğlu, Ulusal Kelebek Projesi’ni tanıtarak katılımcılardan projeye destek olmalarını  istedi.

Haber Merkezi

 

 

 

 

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi