3 Ağustos 2022 Çarşamba

Karahayat'a 96 yataklı kür merkezi

Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) Karahayıt’da yapacağı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin protokolü imzalandı. İdari, poliklinik, havuz ve klinik bloğu şeklinde 96 yataklı olarak tasarlanan hastane 3 yıl içinde tamamlanacak. Hastane 42 milyon 400 bin liraya mal olacak. 

02-08-2017 11:16:12

PAÜ’nün Karahayıt bölgesinde yapacağı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin yer teslimi yapılarak projeye start verildi. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Yapı İşleri Daire Başkanı Hamit Tok ve daire çalışanları, ihaleyi alan Akarlar İnşaat Firması Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar ve İnşaat Koordinatörü Taner Akar ile firma çalışanlarının katıldığı toplantıda, projeye ait sigorta, iş yeri açtırılması gibi detaylar da fiilen başlatılmış oldu. 

Proje hakkında teknik bilgiler veren Yapı İşleri Daire Başkanı Hamit Tok, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin 19 bin 746 metrekarelik arsa üzerinde yapılacağını, dört ayrı blok şeklinde 96 yataklı olarak tasarlandığını söyledi. Projenin toplam inşaat alanının ise 23 bin 326 metrekare olduğunu ifade eden Tok,  100 araçlık kapalı, 30 araçlık açık otopark alanı ve 8 bin metrekarelik yeşil alandan oluşacak olan Termal Hastanesi’nin inşaatına başlanıldığı ve yılsonunda yüzde 20’lik kısmının tamamlanacağı belirtti. 
Tok, Karahayıt Termal ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin 2020 yılının Nisan ayında hizmete gireceğini açıkladı. 

“DENİZLİ MODERN BİR KÜR MERKEZİNE KAVUŞACAK”
Konu ile ilgili açıklama yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, uzun yıllardır Denizli’nin gündeminde olan, ülkenin termal tedavi ve terapi alanında önemli bir sağlık merkezi haline gelecek Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin bugün gerçekleşen yer teslimi ile projenin fiilen başladığını söyledi. Rektör Bağ, ‘Sağlık ve turizme çok önemli katkılar sunacak olan hastanemiz; üniversitemize, ilimize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Karahayıt bölgesi kısa sürede sağlık ve turizm yerleşkesi haline dönüşerek ulusal ve uluslararası platformlarda marka olacaktır. Ülkemiz ve Denizli artık modern bir ‘termal kür ve sağlık merkezi’ne kavuşacaktır’ dedi. 

“GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIMIZ DEĞERLİ MİRAS”
Bu dev projenin gerçekleşmesinde birçok kişi ve kurumun büyük katkılar sağladığını belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Başta Ekonomi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Rektör Bağ,  “Denizli’nin gerek yurtiçi ve gerekse yurt dışındaki tanıtımında önemli bir mihenk taşı olacağına inandığımız bu proje; gelecek nesillere aktaracağımız değerli bir miras olacaktır” diye konuştu. 
  

PAÜ rektörü Hüseyin Bağ ve beraberindeki heyet, Karahat'ta yapılacak olan kür merkezi alanını gezerek incelemelerde bulundular. 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi