30 Temmuz 2022 Cumartesi

Karaca’nın zaferi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne aday olan Gülizar Biçer Karaca, 527 oy alarak PM’ye girmeyi başardı. 6 anahtar listenin 5’inde ismi bulunan Karaca, Parti Meclisi’ne aday olan isimler arasında en  fazla oy alan 15.  isim olma başarısı da gösterdi. 

06-02-2018 18:12:25

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı, cumartesi ve pazar günü gerçekleştirilen seçimlerle tamamlandı. Cumartesi günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu güven tazelerken, tüm gözler pazar günü yapılan ve partinin üst yönetiminin şekillendiği Parti Meclisi seçimlerine çevrildi.
Yeniden adaydı

Parti Meclisi’ne Denizli’den Gülizar Biçer Karaca ile birlikte Pamukkale İlçe eski yönetim kurulu üyesi Zafer Dönmez ve Pamukkale ilçe delegelerinden Özer Bulgur da aday oldu.  Bir önceki Kurultay’da hiçbir listede yer almayan, buna rağmen listeleri delerek Parti Meclisi’ne girmeyi başaran Gülizar Biçer Karaca, bu kez seçimlerde yarışan  6 anahtar listenin 5’inde yer aldı. Karaca,  yalnızca Muharrem İnce’nin listesinde yoktu.

Karaca’nın zaferi
Sabah saatlerine kadar süren oy sayım işleminin tamamlanması, Gülizar Biçer Karaca’nın da zaferini belgeledi. Karaca, büyük bir başarı göstererek 527 oy aldı, partinin üst yönetimine 15. sıradan girmeyi başardı. Denizli’nin diğer adayları Zafer Dönmez ve Özer Bulgur’un aldığı oylar yeterli olmadı. Sodnuçları değerlendiren Gülizar Biçer Karaca, 36. Olağan Kurultay’ın Türkiye’ye 2019’da tek adam yönetimine son vererek, yeniden güçlendirilmiş parlamenter demokrasi, özgür ve yaşanabilir bir ülke getirmesini temenni ettiğini söyledi. 

“Birlikte başaracağımıza yürekten inanıyorum”
Karaca, “Artık bu süreçten sonraki tek hedef;  önce yerelde, ardından da genelde çağdaş Türkiye’nin yaralarını sararak, halkın iktidarı için tüm yurtseverlerin mücadelede yan yana yürümelerini sağlayarak, aydınlık günlere kavuşmaktır. Bu mücadelemde katkı veren tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Birlikte başaracağımıza da yürekten inanıyorum” dedi. 36. Olağan Kurultayı’nı tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde Gülizar Biçer Karaca’nın ön sıralardan Parti Meclisi’ne yeniden girmesi Denizli’de sevinçle karşılandı. 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 5. kez genel başkanlığa seçildiği kurultay sonrası, partide değişim yanlılarının da tepkileri vardı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 790, Muharrem İnce’nin 447 oy aldığı seçim sonuçları sosyal medyada da geniş yankı buldu. Partide değişimden yana olanlar CHP’nin yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şansı olmadığı yönünde eleştiriler getirdi. Bazı partililer ise Kurultay sonuçlarına yönelik eleştirilerin zamanı olmadığını, yerel ve genel seçimlere odaklanılarak tüm örgütlerin yoğun çalışma içine girmesi gerektiğini dile getirdi.
Ayhan AKAR
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi