6 Ağustos 2022 Cumartesi

Karaca’dan asgari ücret vaadi

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Gülizar Biçer Karaca, seçim gezileri kapsamında tekstil firmalarını ve çalışanlarını ziyaret etti. Karaca, 1 Ocak’tan itibaren asgari ücretin net  2 bin 200 lira olacağını söyledi.

12-06-2018 15:18:06

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 1. sıra milletvekili adayı Gülizar Biçer Karaca, tekstil fabrikalarını gezerek  çalışan işçilerle sohbet etti, dertlerini dinledi. Karaca, işçilere CHP’nin uygulayacağı asgari ücret konusunda bilgiler verdi. Karaca, “Emekçi kardeşlerim burada çalışıyorsunuz, emek veriyor, alın teri döküyorsunuz ama emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz. 1 Ocak’ta  net asgari ücreti 2 bin 200 lira yapacağız. Tamam çok yüksek bir rakam değil ama en azından 1.603 liradan daha iyidir. Asgari ücretten gelir vergisi almayacağız. Asgari ücrete yılda bir defa değil, altı ayda bir zam yapacağız. Asgari ücret artışını enflasyon ve refah artışı payını dikkate alarak altı ayda bir belirleyeceğiz. Böylece sizler değerli emekçi kardeşlerimiz rahat bir nefes alacak” dedi.

Kıdem tazminatını koruma altına alacaklarını kaydeden Karaca, “İşverenin iflası halinde kıdem tazminatı hakkını tüm diğer işçi haklarıyla birlikte öncelikli alacak durumuna getireceğiz.  Kamuda farklı statüde istihdamdan dolayı yaşanan özlük hakkı kayıplarını gidereceğiz. Kayıt dışı çalışmayla mücadele edeceğiz. Etkin bir iş yeri denetim sistemi kuracak ve kayıt dışı işçi çalıştıranlara ağır yaptırımlar getireceğiz. Ucuz iş gücü olarak görülen yabancı ve göçmen işçilerin kayıt dışı çalıştırılmasına karşı mücadele edeceğiz. Çocuk işçiliğine son vereceğiz. Mesleki eğitimdeki stajyer ve çırakların özlük hakları konusundaki mağduriyetlerini gidereceğiz. Uzun vadeli sigorta kollarında, çıraklık veya staj başlangıç tarihini sigorta başlangıç tarihi olarak esas alacağız. Sizlerin hakları var ve bizler bu haklardan en iyi şekilde yararlanmanız için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu. Haber Merkezi
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi