3 Ağustos 2022 Çarşamba

‘Kanser bir kader değildir’

Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi,  kanser ve erken tanı konularında bilgilendirme seminerleri vermeye devam ediyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği programlarda erken tanının önemine dikkat çekiliyor.

29-12-2017 17:28:21

Kadınlara yönelik eğitim programlarına devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, farklı mahallelerde Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliğinde "Kanser ve Erken Tanı" konusunda bilgilendirme semineri düzenledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif Ersoy, Aktepe, Anafartalar ve Gökpınar Sosyal Etkinlik Merkezlerinde düzenlenen bilgilendirme eğitimlerine yaklaşık 250 kadın katıldı. Katılımcılara kanser hastalığı, hastalığın belirtileri, sebepleri, korunma yöntemleri, beslenme ve tedavi yöntemleri konusunda bilgiler verildi.  Kanser hastalığında erken tanının önemine dikkat çeken hekimler, özellikle kadınların bu konuda daha duyarlı ve hassas olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Merkezefendi Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Sedef İnan, “Mahalle çalışmaları ile Sağlık Bakanlığı'nın tarama programında olan meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolorektal kanser taramaları ile ilgili kadınlarımızı bilgilendiriyoruz. Bu kapsamda özellikle kanserde erken tanının önemini ve kanserin bir kader olmadığını anlatıyoruz. 'Sakın geç kalmayın' diyoruz. Kanser ile ilgili en ufak bir şüphede bile hastaneye, aile hekimliğine ya da bir sağlık kurumuna müracaat etmelerini istiyoruz. Kanser yadsınamaz bir gerçek. Bundan el birliği ile kurtulabiliriz” diye konuştu  
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi