3 Ağustos 2022 Çarşamba

Kamyon ve Tır Garajı hizmete giriyor

Büyükşehir Belediyesinin kamyon ve tırların şehir merkezinde düzensiz park yapmasının önüne geçmek ve kent trafiğini rahatlamak amacı ile yapımını tamamladığı Kamyon ve Tır Garajı hizmete açılıyor. Garajın  işletmesi Denizli Nakliyeciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne devredildi.

03-11-2018 10:47:14

Büyükşehir Belediyesi, kentin uzun süredir ihtiyacı olan kamyon ve tır garajı projesini bir süre önce tamamladı. Garajın hizmete girmesiyle şehir merkezinde düzensiz park yapan, kötü görüntüsü ve sıkışıklığa meydan vermesi nedeniyle kent trafiğini olumsuz etkileyen tır ve kamyonlar düzenli bir park alanına sahip olacak. Kısa süre sonra hizmete girecek kamyon ve tır garajı işletmesinin devir protokolü yapıldı. Protokol törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Turgut, Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Halil İbrahim Kaşlıköse, Denizli Nakliyeciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Feridun Fikri Akyol katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kamyon ve Tır Garajı ile Denizli’de bir ilki daha gerçekleştirdiklerini belirterek, "Uzun yıllardan beri arzu ettiğimiz Kamyon ve Tır Garajının işletmesi noktasında ortak bir protokol yaptık” dedi. 

Başkan Zolan, “Buranın işletmesini sektörün içinde olanların önünü açmak için Denizli Nakliyeciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Denizli Ticaret Odası ile birlikte gerçekleştirmek istedik. İnşallah bundan sonra sokaklarda kamyon ve tırlar park etmeyecek” diye konuştu. Daha önce yol kenarlarında konaklamak zorunda kalan kamyon ve tır şoförlerinin de rahat edemediğini ifade eden Zolan, “Burada şoför kardeşlerimizin oturma yerleri, yemek yeme alanları gibi her türlü ihtiyaçlarına yanıt verecek sosyal alanları da tamamlamış bulunmaktayız. Hem kamyon ve tır şoförlerimiz rahat edecek hem de sokak ve caddelerimizde kamyon ve tır parkları olmayacak. Denizli’mize, nakliye esnafımıza ve işadamlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Örnek proje 

Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ederek, “Türkiye’ye örnek olmuş bir proje, sektörümüze çok ciddi anlamda katkı sağlayacağına inanıyoruz. Aynı zamanda Denizli’deki sosyal yaşama da çok ciddi anlamda katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Denizlimizin böyle bir ihtiyacı vardı” diye konuştu.       

Dernek Başkanı Feridun Fikri Akyol ise,  Başkan Osman Zolan’ın Türkiye’de inanılmaz bir işi gerçekleştirdiğini belirterek, “Uzun yıllardır böyle bir çaba içerisindeydik, hiç beklemediğimiz bir anda böyle bir yatırımla karşılaştık. Dernek olarak size ne kadar teşekkür etsek azdır. İnşallah en kısa sürede açılışını yaparak, Denizli’de nakliyeciliğin gelişmesi adına çalışacağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından devir protokolü imzalandı.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi