Kampüste perde açıldı

Pamukkale Üniversitesi’nin  öğrenci topluluklarından PAÜ Tiyatro Topluluğu’nun düzenlediği 11. Üniversitelerarası Tiyatro Festivali,  Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve öğrencilerin katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.

29-04-2019 13:50:15

Pamukkale Üniversitesi bünyesinde 3 Mayıs’a kadar sürecek 11. Üniversitelerarası  Tiyatro Festivali, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi önünden PAÜ Gölbahçe’ye kadar yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşüne Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Fatih Mehmet Demir, İdari Mali İşler Daire Başkanı Halil Tekin ile birlikte çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Festivalin ilk oyununu  PAÜ Hayal Perdesi Oyuncuları,  Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahneledi. Yalancı isimli oyun izleyenlerden tam not aldı. 3 Mayıs’a kadar sürecek festivalde, PAÜ Tiyatro Topluluğu’nun Hayal Perdesi Oyuncuları ve Tabib-ül Curcuna ekibinin sahneleyeceği tiyatro oyunların yanı sıra Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen 9 tiyatro topluluğunun oyunları  sahnelenecek. Ayrıca festival kapsamında hafta boyu sahne ve dekor tasarımı, ışık tasarımı, dramaturji ve tasvir konularında  atölye çalışmaları yapılacak, oyuncu Bülent Çolak ve Nergis Öztürk ile söyleşiler düzenlenecek.

Haber Merkezi 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi