3 Ağustos 2022 Çarşamba

Kadınlara diyabet eğitimi

Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Diyabet Haftası etkinlikleri kapsamında Gerzele Mahallesi’nde  kadınları diyabet konusunda bilgilendirdi. 

22-11-2018 10:34:16

Kent Konseyi Kadın Meclisi, Diyabet Haftası etkinlikleri kapsamında Gerzele Mahallesi’nde bilgilendirme toplantısı düzenledi. Gerzele El Becerileri Kurs Merkezi ve Kültür Evi’nde düzenlenen toplantıya Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ve kadınlar katıldı. Kadın Meclisi’nin çeşitli periyodlarda düzenlediği sağlık eğitimleriyle kadınların daha bilinçli olmasını hedeflediğini  belirten Özen, “Kadın Meclisi olarak yaptığımız her etkinliğin asıl amacı Denizli’de yaşayan kadınlarımızın daha sağlıklı olmasıdır. Sağlıklı kadın, sağlıklı aile ve sağlıklı bireyleri oluşturmaktadır" dedi.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğünde görevli diyetisyen Şerife Özkan tarafından sunum yapıldı. Diyabetin toplumda sıkça karşılaşılmaya başlanan sağlık sorunları arasında yer aldığını ifade eden diyetisyen Özkan, "Diyabet, beslenmenin birinci derecede önemli olduğu bir hastalıktır. Diyabet hastalığı birçok hastalığı da beraberinde  getiriyor. Dünya hızla diyabet hastalığına yakalanıyor. Dünyadaki 11 kişiden 1’i diyabet hastalığıyla mücadele ediyor” dedi.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi