27 Temmuz 2022 Çarşamba

Kadınlar tiyatroyla tanıştı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamınsa 8 gün boyunca etkinlik düzenleyecek olan Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi daha önce hiç oyun izlememiş kadınları tiyatroyla buluşturdu. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kadınlar Meclisi üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.

05-03-2018 15:34:03

Etkinlikte Şehir Tiyatrosu Töre isimli iki perdelik oyunu sahneledi. Ünlü yazar Turgut Özakman'ın kaleme aldığı, genel sanat yönetmenliğini Hakan Kurt'un, yönetmenliğini Hediye Uğan Özdemir'in yaptığı,  Mustafa ile Zühre adlı iki karakterin töre yüzünden yaşadıkları trajik hikayeyi ele alan oyun kadınlar tarafından ayakta alkışlandı.

"Tiyatro alışkanlık yapabilir"

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, oyunun sonunda yaptığı konuşmada, kadınları misafir ettikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Başkan Zolan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında her gün güzel etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Dünya Kadınlar Günü etkinliklerimiz böyle güzelliklerle devam etsin. İyi ki geldiniz. Bu salonda tiyatro gösterilerimiz devam ediyor. Tiyatro alışkanlık yapabilir. Ancak bu kötü bir alışkanlık değil. İstediğiniz zaman burada tiyatro oyunlarımızı izleyebilirsiniz” dedi.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi