İZDES maliyet azaltıp, koordinasyonu sağlayacak

İçişleri Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatları arasında koordinasyon kanallarının etkinleştirilmesi amacıyla hayata geçirdiği İZDES İzleme Değerlendirme Sistemi tanıtıldı.

08-12-2018 11:15:45

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Hasan Karahan, Vali Yardımcısı Kemal İnan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, ile Valilik Birim Amirleri ile İzleme ve Değerlendirme Çalışma Programı heyeti katıldı.

İZDES çalışma heyetinin başkanlığını yapan Vali Ulvi Saran, İzleme ve Değerlendirme Çalışma Programı (İZDES) ile ilgili bilgi verdi. İZDES Projesi’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı iken 81 ilde uyguladığı bir proje olduğunu belirterek, “Bu projeyle hem maliyetler azalacak, hem illerde zayıf görünen hususlar güçlendirilecek hem de bakanlık stratejimize tüm illerin uyum sağlanacak" dedi.

İzleme ve Değerlendirme Çalışma Programına ilişkin genel bilgiler virelen toplantıda  Heyet Başkan  Saran, “Sistemin amacı  insan odaklı ve vatandaş memnuniyetini esas alan bir hizmet anlayışı. Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarının taşra teşkilatlarının fiziki ve beşeri durumları, iş, işlem ve faaliyetlerinin yerinde izlenmesi, değerlendirilmesi ve bunlara yönelik, güncel, dinamik ve bilgi teknolojisine dayalı bir izleme değerlendirme sistemi oluşturulması esas alınmıştır” diye konuştu. Toplantı sonrası İZDES çalışma heyeti Valilik birimlerini gezerek bilgi aldı.

 

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi