28 Temmuz 2022 Perşembe

İYİ Parti, Öztürk’le devam

İYİ Parti’nin 1. Olağan İl Kongresi’nde başkanlığa yeniden Yasin Öztürk seçildi. Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu’nun da katıldığı kongrede salon tıklım tıklım doldu, dışarıda kalanlar oldu.

12-03-2018 17:09:07

Ayhan AKAR
İYİ Parti İl Teşkilatı 1. Olağan Kongresi’ni  Sarmaşık Düğün Salonu’nda yaptı. Kongreye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu’nun yanı sıra İl Başkanı Yasin Öztürk, Pamukkale İlçe Başkanı Adem Supçin, Merkezefendi İlçe Başkanı Şule Türkaslan, ilçe teşkilatları ve partililer katıldı. Kongrenin ilk saatlerinde salon tıka basa dolarken, dışarıda kalan partililer de oldu.

585 delegesi bulunan İYİ Parti Denizli İl Teşkilatı’nın Olağan Kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla  başladı. Sinevizyon gösterisinde Meral Akşener’in Denizli ziyareti ve mitingi konu edildi. Sunumda ‘Çoban ateşi Denizli’den yakıldı’ vurgusuna sıklıkla başvurulurken, ‘cesaret’ teması işlendi. Partililere siyasi ve ticari baskı karşısında eğilmeyerek İYİ Parti saflarında siyaset yapmanın önemi anlatılırken, sinevizyon gösterisi Meral Akşener’in Denizli ziyaretinden fotoğraflarla süslendi.

Partide MHP ağırlıklı olan üye ve yönetim kademeleri merkez sağa doğru yöneldi. Eski merkez partilerden çok sayıda üst düzey siyasetçi İyi Parti’de bir araya geldi. Başlangıçta Milliyetçi Hareket Partisi’nin eski kadrolarının ağırlıkla oluşturduğu yönetim ve üyelerin sayısı arttıkça parti eski merkez partisinin siyasi kurtlarıyla güç kazanmaya başladı. İyi Parti kongresinde pek çok MHP, DYP, DP, ANAP ve AKP’li isim göze çarptı.

Kendisi de MHP il eski başkanlarından olan İyi Parti İl Başkanı Yasin Öztürk seçime tek liste ile gitti. Öztürk’ün listesinde Demokrat Parti il eski başkanlarından Zafer Bakırsoy, Ak Parti il başkan adaylarından Nuray Pakatçı,  gibi isimler de yer aldı.

Kongrede daha önce Doğru Yol Partisi, Anavatan Partisi, Demokrat Parti gibi merkez partileriyle MHP’de il başkanlığı, il ve ilçe yönetim kurulu üyeliği, il genel meclis üyeliği ve belediye meclis üyeliği yapan pek çok isim yer aldı. Kongrede Divan Başkanı olarak Musavat Dervişoğlu seçilirken, yardımcılığına DYP İl Genel Meclisi eski üyesi Abdi Baklan getirildi. Dervişoğlu yaptığı açılış konuşmasında İl Başkanı Yasin Öztürk’e övgülerde bulundu.

“YOLA İKİ PARÇA KAĞITLA ÇIKTIK”
Dervişoğlu, “Başka bir partinin içerisinde sürdürdüğümüz hak, hukuk ve demokrasi mücadelesinin sonunda bugünlere geldik. O zaman da bir yerde çoban ateşi yakmamız gerektiğini konuşup tartışmıştık. Bu tartışma ‘Halk bizi en fazla nerede bağrına basar’ tartışmasıydı. Tercihimizi Denizli’den yana kullandık. Sonuçta Yasin Öztürk ile iki parça kağıtla çıktığımız yolda buralara kadar gelme başarısını yakaladık. Denizli’de birkaç kişiyle başlattığımız örgütlenmemiz şimdi il ve ilçe teşkilatlarını tamamlamış, güzel bir parti binasına sahip şekilde büyümesini sürdürüyor” dedi.

İl Başkanı Yasin Öztürk ise İYİ Parti’nin 25 Ekim’de görülmemiş bir mücadele örneğiyle kurulduğunu hatırlattı. Öztürk, “Bu mücadeleci ruh, Türkiye’ye yeni bir ufuk, Türk milletine yeni bir umut kazandıracaktır. Kendi içinden, kendi görüşünden olmayanları dışlayan, düşman gözüyle gören, dürüst insanlara bile iftira atmaktan çekinmeyen baskı dolu tek adam rejiminden kurtulmanın yolu, doğru ve gerçekçi sosyal politikalar ve bunları uygulayacak inançlı, kararlı kadrolardan geçmektedir” dedi.

İŞTE YÖNETİM KURULU LİSTESİ
Tek liste ile gidilen seçimlerde Yasin Öztürk’ün başkanlığında 53 kişilik yönetim kurulu da belirlendi.  Öztürk’ün yönetiminde yer alan isimler ise şöyle:

Zeki Selamet, Ali Akın, Ali Tavaslıoğlu, Alime Güngör, Ayşe Çelik, Ayşe Dayıoğlu, Ayşe Tomaşoğlu, Bilal Akgün, Cemalettin Baydar, Cemil Budat, Cevdet Çokakoğlu, Cumhur Güner, Engin Nikbay, Fatih Coşkun, Fitrek Uzkuç, Gülümser Gökçe Acar, Hasan Akgün, Hasan Cihan, Hasan Hüseyin Bozkurt, Himmet Kaynak, Hüseyin Ateş, Hüseyin Ay, Hüseyin Köseoğlu, Hüseyin Özdemir, İbrahim Sabuncuoğlu, İlmi Köse, İsmail Coşkunsu, Kerim Salur, Mehmet Buker, Mustafa Çobanoğlu, Nevin Öz, Nuray Pakatçı, Nurettin eyice, Orhan Düztabanoğlu, Özer Tunçtürk, Özkan Bosun, Pelin Çetinalp, Raziye Akışık, Salih Katrancı, Sertaç Sarıarslan, Süleyman Semerci, Tuncay Aslan, Şefik Süzgün, Şirin Ertuğrul, Şule Namlı, Tülay Şahin, Türkay Berberoğlu, Uğur Çizmecioğlu, Veli Çıtışlı, Yalçın Bedel, Yücel Yılmaz ve Zafer Bakırsoy.


 
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi