İYİ Parti'nin Merkezefendi jestine Pamukkale'de beklediği karşılık gelmedi

Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti’ye  Pamukkale'de ortak aday kapılarını kapattı. ‘Ahmet Divarcı ile devam’ kararı veren CHP, İYİ Parti'nin Merkezefendi jestine Pamukkale'de ‘karşı jest’ beklentisini gerçekleştirmedi.

01-02-2019 15:43:09

Cumhuriyet Halk Partisi kurmayları,  Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantıyla Millet İttifakı’nda son bir aydır yaşanan Pamukkale  tartışmalarına son noktayı koydu, ‘Ahmet Divarcı ile devam’ kararı açıklandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Milletvekili Kazım Arslan, İl Başkanı Mahir Akbaba, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu ve Pamukkale adayı Ahmet Divarcı’nın katıldığı basın toplantısı iki bölüm halinde gerçekleşti. Milletvekilleri Karaca ile Kazım Arslan, İl Başkanı Mahir Akbaba ve Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu toplantının ilk bölümünde açıklamalarda bulunarak, başka bir programa katılmak üzere ayrıldı. İkinci bölümde ise CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı basın mensuplarıyla sohbete devam etti.

Akbaba: Tüm gücümüzle sahaya iniyoruz

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, CHP’nin kendi adayıyla yapacağı seçim çalışmalarının başlayacağını, ellerinden gelen gayreti 31 Mart’ta seçimin kazananı olmak için göstereceklerini belirtti. Akbaba, “Martın sonunu bahara erdirmek, insanların yüzünü yeniden güneşe dönmelerini sağlamak için tüm gücümüzle sahada olacağız” dedi.

Tabu: Divarcı ile devam

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu ise Ahmet Divarcı’nın Pamukkale Belediye Başkan Adaylığını uzun zaman önce açıklamalarına rağmen gündeme gelen çeşitli konular nedeniyle kafa karışıklığı yaşandığını kaydetti. Tabu, bu durumu geride bıraktıklarını  ve yerel seçime Ahmet Divarcı ile yürüyeceklerini söyledi.

Karaca: Yerel seçimin şartları farklı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da, yerel seçimin şartlarının farklı olduğunu söyledi. Karaca, “AK Parti döneminde kışı yaşayan Pamukkale’ye baharı getirmek üzere yola çıktık. CHP olarak İYİ Parti ile seçim işbirliğine ilişkin görüşmeler gerçekleştirdik. Geçen hafta varılan mutabakatla iki partinin üç ilçede yerel seçime kendi adaylarıyla girmesi kararlaştırıldı. İYİ Parti, ittifak için önemli bir adım atarak Merkezefendi’de aday çıkarmama kararı aldı. Bu kararları için teşekkür ediyoruz. Ancak Pamukkale’de ittifak söz konusu değil. Adayımızı aylar önce ilan ettik. İYİ Parti’nin Pamukkale’de aday çıkarması kendi kararlarıdır. Biz CHP olarak yolumuza Ahmet Divarcı ile devam edeceğiz” dedi.

CHP’ye katılan Arslan’a CHP rozeti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca,  MHP'den istifa ederek CHP'ye katılan Pamukkale Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ferhat Arslan'a da CHP rozeti taktı.  Arslan, "Ülkemizde sağcı solcu gibi ayrımlara inanmıyorum. Partimin bu süreçteki kararlarını benimsemedigim için istifa ederek Ahmet Divarcı'ya destek olmak istedim. Ahmet Divarcı namuslu ve temiz bir yörük çocuğudur. Pamukkale Belediyesi'ne başkan olarak yakışacak bir isimdir" dedi. 

Divarcı: Yola çıktığımda ittifak yoktu

Partisi tarafından adaylığının kasım ayında açıklandığını ve adı ilk açıklananlardan olduğunu belirten Pamukkale adayı Ahmet Divarcı ise, “Benim yola çıktığımda ne ittifak görüşmeleri vardı ne de ittifak vardı. Sonrasında farklı gelişmeler oldu. İttifaka saygılıyım. Adımın sürekli gündeme gelmesinden dolayı kimseye de kırgın değilim. Ekibimle birlikte aylardır sahada çalışıyorum. Bugün tüm tartışmalara, iddialara nokta kondu. Sahadayım, çalışmalarımı sürdürüyorum, anketler yaptırıyoruz. Gittiğim yerlerde lehimize olan bir kırılma var. Ben dava adamıyım. Bu mesele sağ sol meselesi değil. CHP’nin Pamukkale adayı Ahmet Divarcı’dır” diye konuştu. Ayhan AKAR

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi