6 Ağustos 2022 Cumartesi

İYİ Parti kurmayları sahaya indi

İYİ Parti’de yerel seçim çalışmalarını başlatmak üzere genel idare kurulu, milletvekili ve kurucular kurulu üyelerinden oluşan heyetleri iller bazında sahaya indi. Bu kapsamda Denizli’de temaslarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Türkiye’nin güvenlik ve ekonomi gündemini değerlendirdi.

19-09-2018 17:05:04

Yerel seçimlere 6 ay kala partilerin seçim stratejileri de oluşmaya başladı. İYİ Parti’de yerel seçim çalışmalarını başlatmak üzere genel idare kurulu, milletvekili ve kurucular kurulu üyelerinden oluşan heyetler iller bazında sahaya indi.

Geçtiğimiz gün yola çıkan ilk heyette yer alan genel başkan yardımcıları Ümit Özdağ Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat’ta, Hayrettin Nuhoğlu Sakarya, Düzce ve Bolu’da, Müsavat Dervişoğlu Manisa ve Balıkesir’de, Sibel Yanıkömeroğlu Gümüşhane, Bayburt ve Trabzon’da, Ahmet Kamil Erozan Afyon, Uşak ve Kütahya’da, Hasan Seymen Kars ve Erzurum’da, Buğra Kavuncu Karaman ve Mersin’de, Berna Sukas Eskişehir ve Bilecik’te, Aytun Çıray Muğla, Denizli ve Aydın’da, Ersagun Yücel Adana ve Kahramanmaraş’ta, Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da, Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu da Sivas, Tokat ve Çorum’da çalışmalar yürütüyor.

Muğla’daki temaslarından sonra Denizli’ye gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, parti binasında basın mensupları ve partililerle bir araya geldi. Çıray, Muğla Milletvekili Metin Ergun, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ve İl Başkanı Hasan Aygün’ün de yer aldığı toplantıda gündemi değerlendirdi.

“Türkiye’nin güvenlik sorunu var”
Türkiye’nin önünde güvenlik ve ekonomi gibi iki önemli gündemi bulunduğunu belirten Aytun Çıray,  “Güvenlik meselemiz var çünkü artık etrafı dostlarla çevrili bir ülke değiliz. Irak, Suriye, Yunanistan, Rusya ile gelip giden bir ilişki tarzı ile her biri bize karşı tavır almış ülkeler grubuyla karşı karşıyayız. Her zaman çevremize karşı barış içinde olsak da teyakkuz halinde olan bir devlettik. Ama ilk defa sadece devletlerini değil, milletlerini de karşımıza alan bir ülke haline geldik. Bu iktidar hem Türkiye’nin geleneksel dış politikasını küçümseyip, ‘Monşer geldiler, monşer gidecekler’ deyip, ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ politikasını pasifist bir dış politika olarak tanımladı. Ve kendisinin aktif bir dış politika yapacağını, Ortadoğu ve Müslümanların örnek lideri olacağını iddia etti. 600 yıllık Osmanlı İmparatorluğu’nun deneyim imbiğinden geçmiş bir cumhuriyet dış politikasını değiştirme kararı aldı. Halbu ki cumhuriyet dış politikası bizim milli politikamızdı” dedi.

“Ekonomik krizin başlangıcındayız”
Türkiye’nin ciddi bir ekonomik krizin başlangıcında olduğunu söyleyerek ekonomi gündemini de değerlendiren Çıray, “Ülkenin içine girdiği ekonomik kriz bugün çıkmamıştır. 16 yıllık yanlış yönetimin sonuçlarını görüyoruz. Bunları söylemekten İYİ Parti olarak memnun değiliz. ‘Oh oldu’ diyecek halimiz yok. Ama muhalefet olarak durumu tespit etmek ve bu görevi yerine getirmek zorundayız. Bu yüzden kimse bizi hainlikle falan suçlamaya kalkmasın, haddini bilsin. 2002 yılında bu iktidar görevi devraldığında bu milletin bankalara borçları 4.4 milyar dolardı. Bugün bireysel borçların toplamı 88 milyar dolara çıktı. Bir inansımız maaşını aldığında artık yüzde 50’si ona ait değil. Görevi devraldıklarında cumhuriyetin dev eserleri vardı. Şimdi satılmadık hiçbir şeyimiz kalmadığı gibi özelleştirmenin mantığı uygulanmadı. Özelleştirilen yerlerin çoğu kapatıldı, arsaları kullanıldı. Bugün yerel medya başta olmak üzere Türkiye kağıt sıkıntısı çekiyor. Çünkü SEKA yerinde durmuyor. Kağıt olmadığı için hastanelerde rapor yazılamıyor. Bu iktidar yeni bir Atatürk Barajı, Ereğli Demir Çelik fabrikası yapmayı başaramadı. Bu iktidar PETKİM ve Aliağa da yapamadı. Ama tamamını sattı. Bu paralar nerede? Sonuç itibariyle Türkiye ekonomik krizin başında. Türkiye yüzde 55 fakirleşti. Adını koyalım; Ülkede devalüasyon oldu. Duyuyoruz ki bankalar faizleri yüzde 40 ila 70’lere kadar çıkarmış. Bunun halka yansımasını maalesef kışın göreceğiz. Ama tüm bunların karşısında yaşadığımız sessizlik hayra alamet değil” dedi. 
Ayhan AKAR
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi