6 Ağustos 2022 Cumartesi

İskonto boykotu

Denizli'de Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçileri Derneği Denizli Şubesi 27 Aralık günü 500 den fazla iş yeri ile yemek çekleri komisyonlarını boykot edecek.

08-12-2017 17:05:28

Denizli'de kuruluş aşaması tamamlanan Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçileri Derneği Denizli Şubesi Başkanı Osman Üçgül yemek çeki firmalarının şirketleri sisteme dahil etmek için iskonto uyguladığını belirterek, uygulanan iskonto oranlarının restoran ve lokanta işletmecilerine yansıtılmadığını söyledi. Üçgül, dünya da uygulanan komisyon oranları maksimum yüzde 3 seviyesinde olmasına rağmen özellikle yurtdışı menşei olan yemek çeki firmalarının Türkiye'de bu oranı yüzde 9 ile yüzde 10 seviyeleri ile uyguladığını ve bunun sömürü sistemi ile dayatma olduğunu söyledi. 

“KAZANCIMIZA ORTAK OLDULAR”
Denizli Şube Başkanı Üçgül, bu sistemin Türkiye'ye bir katkısının olmadığına dikkat çekerek, "Bu sistemin ülkemizde bir mevzuata bağlanmamış olması ve rekabet kurulu bünyesinde kontrol edilmemiş olmasından dolayı restoran ve lokanta sektörünü ciddi manada sıkıntıya düşürmüştür. Bizlere uygulanan komisyon oranlarının ciromuzdan alınan yüzde 9 -10'luk oranlar ile kara yüzde 50 ile ortak olma durumuna gelmiştir. Bu yemek çekleri çalışan personelin yemek ihtiyacını karşılaması için verilmesine rağmen özellikle marketlerde ve farklı sektörlerde kullanılarak sektörümüz için ayrıca bir sıkıntı oluşturmaktadır. 27 Aralık Çarşamba günü Denizli'de 500 işyerinde yemek çekleri boykot için kullanılamayacak" dedi. (İHA)
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi