6 Ağustos 2022 Cumartesi

İşe girmek için iyi bir cv şart

Bereket Enerji İnsan Kaynakları Birimi tarafından Pamukkale Üniversitesi öğrencilerine mezun olduktan sonra işe girişte CV hazırlamanın püf noktaları ile mülakatlarda dikkat edilmesi gereken konular hakkında konferans verildi.

06-03-2018 14:42:12

Bereket Enerji İnsan Kaynakları yönetmeni Sultan Piltan ve birim görevlileri Özge Dinçer, Merve Yurtseven ile Ali Çetin, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi  Makine Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrencilere iş görüşmelerinde başarının sırlarını ayrıntılı bir şekilde anlattı, simülasyonlarla uygulamalı örnekler verdi.

İş arayan üniversite mezunlarının yapması gereken ilk çalışmanın iyi bir CV hazırlamak olduğunu anlatan İnsan Kaynakları Yönetmeni Piltan, ‘’ Bir personel alımı için binlerce aday başvuruda bulunuyor. İnsan kaynakları birimleri, bu nedenle öncelikle CV’leri inceleyerek işe alım için en uygun adayları seçiyor.  CV’ sini gelişigüzel hazırlayan ve kendini yeterince tanıtamayan adaylar ne yazık ki ilk turda eleniyor. Bu yüzden öğrenci arkadaşlarımız CV’lerini mutlaka iyi hazırlamalı ve bilgiler gerçekçi olmalı’’ dedi.

İşe alımlarda mülakatın da önemli  olduğunu dile getiren Piltan, ‘’Mülakat öncesi hangi pozisyonda işe alım yapılacaksa o pozisyon iyice araştırılmalı. Şirket veya kurum hakkında yeterince bilgiye sahip olunmalı. Sorulara net ve samimi yanıtlar verilmeli. Konuyla ilgisi olmayan detaylardan kaçınılmalı ve en önemlisi aday kendisi ile ilgili doğru bilgiler vermeli. Çünkü bu bilgilerin, çalışmaya başladıktan sonraki dönem de test edileceğini adaylar hiçbir zaman unutmamalı’’ diyerek öğrencilere önemli ipuçları verdi.

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi